Dobrý houskový knedlík
![Dobrý houskový knedlík](/i/sk/dobry-houskovy-knedlik.jpg)
Sviečková omáčka s dobrým knedlíkom, to je tip na víkendový obed. Kto by si nedal?
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
25 g kvasnice
1 kávová lyžička cukor kryštál
500 g múka - polohrubá
2 ks rožok
1 kávová lyžička soľ
300 ml vlážne polotučné mlieko
Postup varenia podľa receptu
Vezmeme si dosku a nakrájame si žemľu na malé kúsky. Dáme do misy. Mlieko ľahko ohrejeme a vlijeme. Preosejeme múku a vysypeme tiež do misy. Osolíme, pridáme cukor a kvasnice. Vypracujeme cesto.
Cesto necháme 30 - 40 minút kysnúť a odpočívať.
Dáme si variť vodu a osolíme ju. Cesto rozdelíme na dva valčeky. Variť budeme zhruba 17 minút a zo začiatku odpichneme od dna. Po uvarení ihneď z oboch strán vidličkou prepichneme a nitou nakrájame. Servírujeme napríklad so sviečkovou omáčkou a mäsom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Dobrý houskový knedlík
Dobrý houskový knedlík je neodmysliteľnou súčasťou tradičnej českej kuchyne. Tento lahodný prívar, vyrobený z múky, kvasníc a mlieka, sa skvele hodí ako príloha k omáčkam a pečeným mäsám. Knedlíky sú mäkké, nadýchané a ľahko absorbujú chute jedál, ku ktorým sú servírované. Ich príprava môže vyžadovať určitú zručnosť, ale výsledok stojí za to. Na stole sa často objavujú pri rodinných obedoch a slávnostných príležitostiach a ich umenie prípravy sa odovzdáva z generácie na generáciu.