Dobrý houskový knedlík

Dobrý houskový knedlík
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Sviečková omáčka s dobrým knedlíkom, to je tip na víkendový obed. Kto by si nedal?

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

25 g kvasnice
1 kávová lyžička cukor kryštál
500 g múka - polohrubá
2 ks rožok
1 kávová lyžička soľ
300 ml vlážne polotučné mlieko

Postup varenia podľa receptu

Vezmeme si dosku a nakrájame si žemľu na malé kúsky. Dáme do misy. Mlieko ľahko ohrejeme a vlijeme. Preosejeme múku a vysypeme tiež do misy. Osolíme, pridáme cukor a kvasnice. Vypracujeme cesto.

Cesto necháme 30 - 40 minút kysnúť a odpočívať.

Dáme si variť vodu a osolíme ju. Cesto rozdelíme na dva valčeky. Variť budeme zhruba 17 minút a zo začiatku odpichneme od dna. Po uvarení ihneď z oboch strán vidličkou prepichneme a nitou nakrájame. Servírujeme napríklad so sviečkovou omáčkou a mäsom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Dobrý houskový knedlík

Dobrý houskový knedlík je neodmysliteľnou súčasťou tradičnej českej kuchyne. Tento lahodný prívar, vyrobený z múky, kvasníc a mlieka, sa skvele hodí ako príloha k omáčkam a pečeným mäsám. Knedlíky sú mäkké, nadýchané a ľahko absorbujú chute jedál, ku ktorým sú servírované. Ich príprava môže vyžadovať určitú zručnosť, ale výsledok stojí za to. Na stole sa často objavujú pri rodinných obedoch a slávnostných príležitostiach a ich umenie prípravy sa odovzdáva z generácie na generáciu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Guláš, Guláš, Prílohy, Sušienky na smotane
Štítky: Česká kuchyňa, príloha, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Dobrý houskový knedlík.

Pridať komentár