Čočka s údeninou a vajcom

Čočka s údeninou a vajcom
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Čočku properieme vo studenej vode a v tej dáme uvariť do mäkka.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 kg šošovica
2 polievkové lyžice bravčová masť
2 ks cibuľa
1 kocka zeleninový bujón
4 - 5 strúčikov cesnak
podľa chuti ocot
soľ
mletý čierny korenie
podľa potreby hladká múka
príloha 6 ks sterilizované uhorky
200 g údenina
4 ks vajcia natvrdo

Postup varenia podľa receptu

Najemno nakrájanú cibuľku osmažíme na sadle dozlatista. Zaprášime troškou múky, premiešame. Takto pridávame k skoro hotovej šošovici. Asi tak 10 minút povaríme.

Do toho potom zamiešame pretlačený cesnak, vo vode rozpustený bujón, ocot, osolíme a okoreníme. Necháme chvíľku povariť.

Podávame s na cibuľke osmaženou údeninou, volským okom a uhorkou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Čočka s údeninou a vajcom

Čočka s údeninou a vajcom je obľúbené slovenské jedlo, ktoré kombinuje výživnú šošovicu s chutnou údeninou a jemným vajcom. Toto jedlo je nielen chutné, ale aj veľmi výživné, pretože šošovica je bohatá na bielkoviny a vlákninu. Údenina pridáva výraznú chuť a vajce na tvrdo dotvára celkový dojem pokrmu. Často sa podáva s kyslými uhorkami alebo čerstvým chlebom, čo ešte viac umocňuje jeho lahodnosť. Je to skvelá voľba pre rýchly a sýty obed alebo večeru.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.0/5 (24 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Hlavné jedlo, Strukoviny, Zeleninové
Štítky: Česká kuchyňa, hlavné jedlo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Čočka s údeninou a vajcom.

Pridať komentár