Čočka s údeninou a vajcom
![Čočka s údeninou a vajcom](/i/sk/cocka-s-udeninou-a-vajcom.jpg)
Čočku properieme vo studenej vode a v tej dáme uvariť do mäkka.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 kg šošovica
2 polievkové lyžice bravčová masť
2 ks cibuľa
1 kocka zeleninový bujón
4 - 5 strúčikov cesnak
podľa chuti ocot
soľ
mletý čierny korenie
podľa potreby hladká múka
príloha 6 ks sterilizované uhorky
200 g údenina
4 ks vajcia natvrdo
Postup varenia podľa receptu
Najemno nakrájanú cibuľku osmažíme na sadle dozlatista. Zaprášime troškou múky, premiešame. Takto pridávame k skoro hotovej šošovici. Asi tak 10 minút povaríme.
Do toho potom zamiešame pretlačený cesnak, vo vode rozpustený bujón, ocot, osolíme a okoreníme. Necháme chvíľku povariť.
Podávame s na cibuľke osmaženou údeninou, volským okom a uhorkou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Čočka s údeninou a vajcom
Čočka s údeninou a vajcom je obľúbené slovenské jedlo, ktoré kombinuje výživnú šošovicu s chutnou údeninou a jemným vajcom. Toto jedlo je nielen chutné, ale aj veľmi výživné, pretože šošovica je bohatá na bielkoviny a vlákninu. Údenina pridáva výraznú chuť a vajce na tvrdo dotvára celkový dojem pokrmu. Často sa podáva s kyslými uhorkami alebo čerstvým chlebom, čo ešte viac umocňuje jeho lahodnosť. Je to skvelá voľba pre rýchly a sýty obed alebo večeru.