Zemiakový guláš
![Zemiakový guláš](/i/sk/zemiakovy-gulas.jpg)
Olúpeme si zemiaky a nakrájame na kúsky. Olúpanú cibuľu potom nakrájame nadrobno.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
250 g špekáčky
1 kg zemiaky
125 ml smotana na šľahanie
2 strúčiky cesnak
1 - 2 lžice múka
majorán
3 lyžice olej
podľa chuti soľ
kmín
mletá sladká paprika
Postup varenia podľa receptu
Do rozpáleného hrnca s olejom pridáme túto cibuľku a smažíme do zlatista. Pridáme zemiaky s rascou a paprikou, to potom podlievame vodou a varíme do zmäknutia zemiakov.
Medzitým sme si na polkolieska nakrájali ošúpané klobásky a dali orestovať.
Po zmäknutí zemiakov si zmiešame smotanu s troškou múky a guláš s tým zahustíme. Nechávame povariť. Nakoniec dochucujeme soľou, majoránkou, pridáme klobásky a pretlačený cesnak. Nechávame posledných pätnásť minút povariť a máme hotovo.
Podávame s čerstvým chlebom alebo varenými zemiakmi.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakový guláš
Bramborový guláš je tradičné české jedlo, ktoré spája jednoduchosť a výraznú chuť. Základom pokrmu sú zemiaky, ktoré sa varia v hustej omáčke z cibule, červenej papriky a korenia. Niekedy sa pridáva klobása alebo údené mäso pre výraznejšiu chuť. Tento pokrm je častejšie servírovaný ako sýta večera alebo obed. Je populárny predovšetkým v chladnejších mesiacoch vďaka svojej schopnosti zasýtiť a zahriať. Príprava je jednoduchá a rýchla, ideálna pre domácich kuchárov, ktorí chcú vytvoriť chutné a výdatné jedlo pre celú rodinu.