Perník na plech

Perník na plech
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Jednoduchšie to byť nemôže..

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 ks vajce
1 ks prášok na perník
1 hrnček mlieko
1/2 hrnčeka olej
2 hrnčeky hladká múka
8 lyžíc kakao
1 ks vanilkový cukor
1 hrnček cukor krupica

Postup varenia podľa receptu

Vo väčšej mise si zmiešame múku s cukrom, práškom do perníka, vanilkovým cukrom a kakaom. K tomu si prilijeme mlieko, olej a našľahané vajce. Všetko poriadne premiešame.

Predhrejeme si rúru na 180°C. Premiešané cesto nalejeme do hlbokého plechu vysypaného múkou.

Vkladáme do rúry a asi pol hodiny pečieme.

Perník môžeme nakrájaný podávať okamžite.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Perník na plech

Perník na plech je obľúbený tradičný dezert, ktorý poteší nielen chuťové pohárky, ale aj oko. Tento sladký múčnik sa vyznačuje jemnou, korenistou chuťou, ktorú mu propůjčuje kombinácia rôznych korenín, ako je škorica, klinček a zázvor. Príprava je rýchla a jednoduchá, čo z neho robí ideálnu voľbu pre rodinné oslavy či nedeľné popoludnie. Perník sa môže podávať samostatne alebo s polevou, a často sa obohacuje o orechy alebo sušené ovocie. Je to skvelý spôsob, ako si užiť kúsok tradície a pohody v každom súste.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Chute, Cukrárenské výrobky, Pre deti, Vianočné jedlo
Štítky: Česká kuchyňa, dezert

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Perník na plech.

Pridať komentár