Hospodský bravčový guláš

Hospodský bravčový guláš
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Výborný recept na hospodský bravčový guláš.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g bravčová plec
350 g cibuľa
2 čajové lyžičky mletá sladká paprika
1 polievková lyžica paradajkový pretlak
mletý čierny korenie
2 strúčiky cesnak
majorán
1 ks bobkový list
6 guľôčok celé nové korenie
1/2 čajovej lyžičky rasca
soľ
1 kocka mäso bujón
1 ks feferónka

Postup varenia podľa receptu

Mäso nakrájame na kocky a cibuľu na kocky.

Cibuľu orestujeme do zlatista. Pridáme mletú papriku, mäso a len krátko restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalejeme vodou, pridáme paradajkový pretlak, feferónku, rascu, soľ a korenie. Dusíme asi 1,5 hodiny, kým nie je mäso takmer mäkké, podľa potreby prilievame vodu, pridáme mäsový bujón a zahustíme múkou rozšľahanou vo vode. Guláš nesmie byť hustý, inak nevystúpi tuk na povrch. Potom necháme na malom plameni ešte 20 minút dovariť. Nakoniec pridáme prelisovaný cesnak a majoránku.

Hospodský bravčový guláš podávame s čerstvým pečivom alebo knedľou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Hospodský bravčový guláš

Hospodský bravčový guláš je obľúbené české jedlo, ktoré poteší každého milovníka sýtych pokrmov. Toto výdatné jedlo sa pripravuje z kvalitného bravčového mäsa, ktoré sa pomaly dusí s cibuľou, cesnakom a bohatou zmesou korení. Guláš sa často podáva s čerstvým chlebom alebo knedlíkom, čo skvele dopĺňa jeho intenzívnu chuť. Hospodský bravčový guláš hreje nielen telo, ale aj dušu, a je ideálnou voľbou pre rodinné posedenia alebo stretnutia s priateľmi.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Guláš, Hlavné jedlo, Bravčové mäso
Štítky: Česká kuchyňa, hlavné jedlo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Hospodský bravčový guláš.

Pridať komentár