Hospodský bravčový guláš
![Hospodský bravčový guláš](/i/sk/hospodsky-bravcovy-gulas.jpg)
Výborný recept na hospodský bravčový guláš.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g bravčová plec
350 g cibuľa
2 čajové lyžičky mletá sladká paprika
1 polievková lyžica paradajkový pretlak
mletý čierny korenie
2 strúčiky cesnak
majorán
1 ks bobkový list
6 guľôčok celé nové korenie
1/2 čajovej lyžičky rasca
soľ
1 kocka mäso bujón
1 ks feferónka
Postup varenia podľa receptu
Mäso nakrájame na kocky a cibuľu na kocky.
Cibuľu orestujeme do zlatista. Pridáme mletú papriku, mäso a len krátko restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalejeme vodou, pridáme paradajkový pretlak, feferónku, rascu, soľ a korenie. Dusíme asi 1,5 hodiny, kým nie je mäso takmer mäkké, podľa potreby prilievame vodu, pridáme mäsový bujón a zahustíme múkou rozšľahanou vo vode. Guláš nesmie byť hustý, inak nevystúpi tuk na povrch. Potom necháme na malom plameni ešte 20 minút dovariť. Nakoniec pridáme prelisovaný cesnak a majoránku.
Hospodský bravčový guláš podávame s čerstvým pečivom alebo knedľou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Hospodský bravčový guláš
Hospodský bravčový guláš je obľúbené české jedlo, ktoré poteší každého milovníka sýtych pokrmov. Toto výdatné jedlo sa pripravuje z kvalitného bravčového mäsa, ktoré sa pomaly dusí s cibuľou, cesnakom a bohatou zmesou korení. Guláš sa často podáva s čerstvým chlebom alebo knedlíkom, čo skvele dopĺňa jeho intenzívnu chuť. Hospodský bravčový guláš hreje nielen telo, ale aj dušu, a je ideálnou voľbou pre rodinné posedenia alebo stretnutia s priateľmi.