Obalené chleby
![Obalené chleby](/i/sk/obalene-chleby.jpg)
Obalovaný chlieb trošku inak.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 - 3 plátky chlieb
4 ks vajcia
10 dkg šunka
10 dkg eidam
4 lyžice strúhanka
olej na vyprážanie
soľ
Postup varenia podľa receptu
V miske si rozšľaháme vajcia so strúhankou. Nadrobno nakrájame šunku a syr a vmiešame ich do vajec so strúhankou. Osolíme podľa chuti.
Do panvice s rozpáleným olejom vkladáme chlieb, na ktorý rozotrieme časť vajíčkovej zmesi. Keď máme chlieb z tej jednej strany osmažený, otáčame a smažíme na strane druhej.
Po dosmažení pokládame na papierové utierky, aby sme sa zbavili nadbytočného oleja a môžeme ihneď podávať, prípadne doplnený kečupom alebo nejakou zeleninou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Obalené chleby
Obalované chleby, známe tiež ako chlebové rezne, sú obľúbeným jedlom v mnohých slovenských domácnostiach. Príprava spočíva v tom, že plátky chleba sú obalené v trojobale, zvyčajne tvorenom múkou, vajcom a strúhankou. Tieto kúsky sa potom smažia na panvici, kým nezískajú zlatistú farbu a chrumkavú textúru. Obalované chleby môžu byť podávané ako hlavné jedlo, často s zemiakovým šalátom alebo ako samostatná chuťovka na oslavy a pikniky. Sú chutné, chrumkavé a lahodné pre každého milovníka klasickej slovenskej kuchyne.