Obalené chleby

Obalené chleby
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Obalovaný chlieb trošku inak.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 - 3 plátky chlieb
4 ks vajcia
10 dkg šunka
10 dkg eidam
4 lyžice strúhanka
olej na vyprážanie
soľ

Postup varenia podľa receptu

V miske si rozšľaháme vajcia so strúhankou. Nadrobno nakrájame šunku a syr a vmiešame ich do vajec so strúhankou. Osolíme podľa chuti.

Do panvice s rozpáleným olejom vkladáme chlieb, na ktorý rozotrieme časť vajíčkovej zmesi. Keď máme chlieb z tej jednej strany osmažený, otáčame a smažíme na strane druhej.

Po dosmažení pokládame na papierové utierky, aby sme sa zbavili nadbytočného oleja a môžeme ihneď podávať, prípadne doplnený kečupom alebo nejakou zeleninou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Obalené chleby

Obalované chleby, známe tiež ako chlebové rezne, sú obľúbeným jedlom v mnohých slovenských domácnostiach. Príprava spočíva v tom, že plátky chleba sú obalené v trojobale, zvyčajne tvorenom múkou, vajcom a strúhankou. Tieto kúsky sa potom smažia na panvici, kým nezískajú zlatistú farbu a chrumkavú textúru. Obalované chleby môžu byť podávané ako hlavné jedlo, často s zemiakovým šalátom alebo ako samostatná chuťovka na oslavy a pikniky. Sú chutné, chrumkavé a lahodné pre každého milovníka klasickej slovenskej kuchyne.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Predjedlo
Štítky: Česká kuchyňa, predjedlo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Obalené chleby.

Pridať komentár