Žĺtková poleva
![Žĺtková poleva](/i/sk/zltkova-poleva.jpg)
Poleva na vianočné pečivo.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
100 g cukor práškový
2 ks žĺtka
- rum
Postup varenia podľa receptu
Preosejeme práškový cukor. Utrieme žĺtky s rumom a práve týmto cukrom, kým nie je táto poleva krásne lesklá a hladká.
Keby bola poleva príliš riedka, tak zahustite ešte troškou cukru.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Žĺtková poleva
Žĺtková poleva je obľúbený dezertný doplnok, ktorý sa často používa na sladké pečivo a zákusky. Jej základ tvorí vaječné žĺtky, cukor a obvykle aj citrónová šťava, ktoré sa spoločne šľahajú do jemnej, hladkej konzistencie. Táto poleva má príjemne sladkú chuť a obsahuje bohatú zlatú farbu, ktorá dodáva jedlám atraktívny vzhľad. Žĺtková poleva sa najčastejšie používa na torty, perníčky alebo ako skrášlenie tradičných múčnikov. Jej príprava je rýchla a jednoduchá, čo z nej robí obľúbenú voľbu domácich pekárov.