Žĺtková poleva

Žĺtková poleva
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Poleva na vianočné pečivo.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

100 g cukor práškový
2 ks žĺtka
- rum

Postup varenia podľa receptu

Preosejeme práškový cukor.  Utrieme žĺtky s rumom a práve týmto cukrom, kým nie je táto poleva krásne lesklá a hladká.

Keby bola poleva príliš riedka, tak zahustite ešte troškou cukru.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Žĺtková poleva

Žĺtková poleva je obľúbený dezertný doplnok, ktorý sa často používa na sladké pečivo a zákusky. Jej základ tvorí vaječné žĺtky, cukor a obvykle aj citrónová šťava, ktoré sa spoločne šľahajú do jemnej, hladkej konzistencie. Táto poleva má príjemne sladkú chuť a obsahuje bohatú zlatú farbu, ktorá dodáva jedlám atraktívny vzhľad. Žĺtková poleva sa najčastejšie používa na torty, perníčky alebo ako skrášlenie tradičných múčnikov. Jej príprava je rýchla a jednoduchá, čo z nej robí obľúbenú voľbu domácich pekárov.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Chute, Cukrovinky, Dezerty, Glazúra, Vianočné jedlo
Štítky:

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Žĺtková poleva.

Pridať komentár