Bramboračka
![Bramboračka](/i/sk/bramboracka.jpg)
Bramboračka to je polievka, ktorá zahreje.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 polievkové lyžice olej
1 kávová lyžička cesnak - granulovaný
petržlenová vňať
soľ
1 ks menšia kuchynská cibuľa
2 kávové lyžičky majorán
1 ks petržlen
2 ks mrkva
3 ks zemiaky
1 ks celer
2 polievkové lyžice huby (môžete čerstvé alebo sušené)
2 polievkové lyžice múka - hladká
Postup varenia podľa receptu
Najprv si dáme namočiť huby.
Pripravíme si zeleninu, umyjeme a zbavíme šupiek. Na prkéne rozkrájame na malé kúsky.
Vezmeme mixér a olúpanú cibuľu rozmixujeme.
Urobíme si základ do polievky.
Do hrnca si nasypeme cibuľu a prikvapkáme trochu oleja. Osmažíme. Nandáme dve lyžice múky.
Potom dolijeme do hrnca vodu (1,5 l). Metličkou miešame. Scedíme huby a vhodíme do hrnca. Nandáme rozkrájané zemiaky, cesnak a majoránku.
Vysypeme zeleninu a varíme. Ja občas pridám ešte libeček a kocku bujónu. Znova varíme. Ochutnáme a osolíme.
Umyjeme si petržlenovú vňať a pridáme do polievky. A je hotovo.
Cítite tú vôňu? Dobrú chuť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Bramboračka
Bramboračka je tradičná česká polievka, ktorá sa pripravuje hlavne z batatov, koreňovej zeleniny a húb. Jej základom je vývar z kostí alebo zeleninový vývar, do ktorého sa pridáva majoránka a cesnak na zvýraznenie chuti. Táto hustá a výživná polievka je obľúbená predovšetkým v chladnejších mesiacoch, keď dodáva potrebnú energiu a zahreje. Každá rodina má vlastný recept, v ktorom sa môže líšiť pomer surovín alebo špecifické korenie. Bramboračka je obľúbená pre svoju jednoduchosť a bohatú chuť.