Bramboračka

Bramboračka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Bramboračka to je polievka, ktorá zahreje.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 polievkové lyžice olej
1 kávová lyžička cesnak - granulovaný
petržlenová vňať
soľ
1 ks menšia kuchynská cibuľa
2 kávové lyžičky majorán
1 ks petržlen
2 ks mrkva
3 ks zemiaky
1 ks celer
2 polievkové lyžice huby (môžete čerstvé alebo sušené)
2 polievkové lyžice múka - hladká

Postup varenia podľa receptu

Najprv si dáme namočiť huby.

Pripravíme si zeleninu, umyjeme a zbavíme šupiek. Na prkéne rozkrájame na malé kúsky.

Vezmeme mixér a olúpanú cibuľu rozmixujeme.

Urobíme si základ do polievky.

Do hrnca si nasypeme cibuľu a prikvapkáme trochu oleja. Osmažíme. Nandáme dve lyžice múky.

Potom dolijeme do hrnca vodu (1,5 l). Metličkou miešame. Scedíme huby a vhodíme do hrnca. Nandáme rozkrájané zemiaky, cesnak a majoránku.

Vysypeme zeleninu a varíme. Ja občas pridám ešte libeček a kocku bujónu. Znova varíme. Ochutnáme a osolíme.

Umyjeme si petržlenovú vňať a pridáme do polievky. A je hotovo.

Cítite tú vôňu? Dobrú chuť.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Bramboračka

Bramboračka je tradičná česká polievka, ktorá sa pripravuje hlavne z batatov, koreňovej zeleniny a húb. Jej základom je vývar z kostí alebo zeleninový vývar, do ktorého sa pridáva majoránka a cesnak na zvýraznenie chuti. Táto hustá a výživná polievka je obľúbená predovšetkým v chladnejších mesiacoch, keď dodáva potrebnú energiu a zahreje. Každá rodina má vlastný recept, v ktorom sa môže líšiť pomer surovín alebo špecifické korenie. Bramboračka je obľúbená pre svoju jednoduchosť a bohatú chuť.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Zemiaková polievka, Český, Polievky
Štítky: Česká kuchyňa, polievka, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Bramboračka.

Pridať komentár