Babičkina zemiaková polievka
![Babičkina zemiaková polievka](/i/sk/babickina-zemiakova-polievka.jpg)
Najlepšia zemiaková polievka, na ktorú má každá rodina svoj recept. Tento je od mojej babičky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
8 ks zemiaky
1 ks petružel
3 ks mrkva
1/4 ks celer
2 hrste čerstvé huby
8 strúčikov cesnak
4 l voda
3 polievkové lyžice polievkové korenie
2 kocky masox
3 polievkové lyžice hladká múka
1 ks bobkový list
8 guličiek celý čierny korenie
1/2 lyžičky mletý čierny korenie
3 guličky nové korenie
3 lyžičky majorán
5 lyžíc maslo
petružel alebo pažítka
Postup varenia podľa receptu
Zeleninu a huby očistíme, olúpeme, nakrájame na kocky, zemiaky na väčšie kocky. Všetko povaríme s bobkovým listom, korením, soľou a novým korením do zmäknutia.
Z masla a múky urobíme jíšku. Vyberieme bobkový list a nové korenie. Pridáme kocky masoxu, prelisovaný cesnak, jíšku, majoránku a povaríme. Polievku dochutíme polievkovým korením, mletým korením a posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Babičkinú zemiakovú polievku podávame s chlebom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Babičkina zemiaková polievka
Babičkina zemiaková polievka je tradičná slovenská polievka, ktorá si získava srdcia mnohých generácií. Jej základ tvoria zemiaky, huby a čerstvé bylinky, čo vytvára lahodnú a výdatnú chuť. V mnohých domácnostiach sa pripravuje podľa rodinnej receptúry, ktorá sa odovzdáva z generácie na generáciu. Polievka je ideálna pre jesenné a zimné večery, keď zasýti a zahreje. Každé sústo evokuje spomienky na babičkine kuchárske zručnosti a lásku k vareniu.