Hustá zemiaková polievka s vajíčkami
![Hustá zemiaková polievka s vajíčkami](/i/sk/husta-zemiakova-polievka-s-vajickami.jpg)
Olúpeme si a na drobno nakrájame cibuľu a cesnak. Olúpané, umyté zemiaky a očistenú koreňovú zeleninu nakrájame na kocky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 ks menší zeler
2 ks vajcia
4 - 5 ks zemiaky
2 ks petružel
1 - 2 ks cibuľa
1 kocka zeleninový bujón
3 ks mrkva
na ozdobu petruželová vňať
podľa chuti majoránka
čierne korenie
kmín
soľ
cesnak
podľa potreby maslo
hladká múka
Postup varenia podľa receptu
Na panvici si roztopíme maslo a na ňom si osmažíme cibuľku do zlata, zasypeme múkou, premiešame a prilievame vodu. Do toho pridáme koreňovú zeleninu a necelých 10 minút varíme. Potom pridáme zemiaky, bujón, kmín a dovaríme do mäkka.
Chvíľu pred koncom pridáme cesnak, majoránku a vajce. Osolíme, okoreníme a 5-10 minút dovárame.
Polievku podávame s chlebom, ozdobenú petržlenovou vňaťou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Hustá zemiaková polievka s vajíčkami
Hrubá zemiaková polievka s vajíčkami je obľúbeným jedlom, ktoré zahreje a poteší každý mlsný jazyk. Táto výživná polievka sa pripravuje z čerstvých zemiakov, cibule a mrkvy, ktoré sa varia do mäkka. Pridanie uvarených vajec dodáva jedlu proteín a krémovú štruktúru. Skvelá je posypaná čerstvým kôprom alebo petržlenom, čo jej dodáva jedinečnú chuť. Hrubá zemiaková polievka predstavuje ideálnu voľbu pre chladné dni, keď potrebujeme niečo lahodné a osviežujúce.