Rýchly hovädzí guláš

Predný hovädzí mäso si nakrájame na kocky. V tlakovej hrnci (keď sa nebude robiť v tlakovej hrnci, tak počítajte s dlhším časom zmäknutia mäsa) si rozpustíme masť a na nej osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku, zasypeme červenou paprikou a minútku takto smažíme.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 lyžička majoránka
1/2 lyžičky drvený kmín
4 lyžice masť
4 lyžičky mletá sladká paprika
1 kocka bujón
3 ks cibuľa
1/2 lyžičky mletá pálivá paprika
4 - 5 strúčikov cesnak
750 g hovädzie predné
podľa chuti mletý čierny korenie
soľ
podľa potreby voda
tmavá hotová zápražka
Postup varenia podľa receptu
Pridáme mäso a opekáme, kým nie je všade zatiahnuté. Len čo začne púšťať šťavu, osolíme, okoreníme, posypeme rascou.
Po chvíli zalejeme vodou a premiešame. Potom necháme dusiť.
Vedľa si necháme rozpustiť masox vo vriacej vode. Tú pol hodinu varenia k gulášu prilievame. Ďalej už varíme odkryté. Postupne podľa potreby prisypávame jíšku. Tak 30 minút pred koncom pridáme majoránku a prelisovaný cesnak. Keby sa pridal skôr, stratil by čiastočne svoju chuť a arómu.
Guláš podávame s knedlíkom alebo vareným zemiakom. Zdobíme cibuľkou nakrájanou na kolieska.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rýchly hovädzí guláš
Rýchly hovädzí guláš je obľúbené české jedlo, ktoré spája chuť tradičnej kuchyne s efektívnou prípravou. Tento pokrm sa zvyčajne skladá z kvalitného hovädzieho mäsa, cibule a korenia, pričom jeho príprava nezaberie viac ako hodinu. Vynikajúca aróma a hustá omáčka robia z guláša skvelú voľbu na rodinný obed alebo večeru. Podáva sa najčastejšie s knedľami alebo chlebom, čo dokresľuje jeho lahodnosť a sýtosť. Rýchly hovädzí guláš je ideálny pre tých, ktorí si chcú dopriať domáce jedlo bez zdĺhavého varenia.