Jemná kalerábová omáčka

Zaujímavým spestrením jedálnička je jemná keluľová omáčka.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
múka - hladká
1 kávová lyžička ocot
soľ
cukor - kryštálový
2 ks mladé zelerové hlúzy
1 kávová lyžička omáčka - worcestershire
1 ks smotana 12 %
Postup varenia podľa receptu
K tomu vhodnú prílohu napr. (zemiačky, cestoviny, knedle) a uvarené vajce (natvrdo, volské oko) a obed alebo večera je na stole.
Mladé kaleráby si dôkladne ošúpeme.
Na strúhadle nastrúhame nahrubo a preložíme do hrnca.
Pridáme štipku soli. Zalejeme ľahko vodou.
Varíme. Ochutnáme a vyskúšame tvrdosť kalerábov.
Do misky si nasypeme hladkú múku a metličkou vyšľaháme s troškou smotany.
Prelejeme do hrnca a chvíľu varíme. Zalejeme smotanou a pridáme worcesterskú omáčku.
Oslaďujeme a osolíme. Okyslíme trošku octom a omáčka je hotová.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Jemná kalerábová omáčka
Jemná kapustová omáčka je lahodný a krémový pokrm, ktorý si našiel svoje miesto v kuchyniach vďaka svojej ľahkosti a vyváženosti. Hlavnou ingredienciou je čerstvá kapusta, ktorá sa pre svoju jemnú chuť skvele hodí do omáčok a polievok. Kapusta je varená do mäkka a potom starostlivo rozmixovaná s trochou smotany a masla, aby sa vytvorila hladká konzistencia. Dochutená soľou, korením a štipkou muškátového oriešku, omáčka sa najlepšie podáva s varenými zemiakmi alebo ako príloha k mäsu. S touto omáčkou si užijete ľahké, ale výživné jedlo.