Jemná kalerábová omáčka

Jemná kalerábová omáčka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Zaujímavým spestrením jedálnička je jemná keluľová omáčka.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

múka - hladká
1 kávová lyžička ocot
soľ
cukor - kryštálový
2 ks mladé zelerové hlúzy
1 kávová lyžička omáčka - worcestershire
1 ks smotana 12 %

Postup varenia podľa receptu

K tomu vhodnú prílohu napr. (zemiačky, cestoviny, knedle) a uvarené vajce (natvrdo, volské oko) a obed alebo večera je na stole.

Mladé kaleráby si dôkladne ošúpeme.

Na strúhadle nastrúhame nahrubo a preložíme do hrnca.

Pridáme štipku soli. Zalejeme ľahko vodou.

Varíme. Ochutnáme a vyskúšame tvrdosť kalerábov.

Do misky si nasypeme hladkú múku a metličkou vyšľaháme s troškou smotany.

Prelejeme do hrnca a chvíľu varíme. Zalejeme smotanou a pridáme worcesterskú omáčku.

Oslaďujeme a osolíme. Okyslíme trošku octom a omáčka je hotová.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Jemná kalerábová omáčka

Jemná kapustová omáčka je lahodný a krémový pokrm, ktorý si našiel svoje miesto v kuchyniach vďaka svojej ľahkosti a vyváženosti. Hlavnou ingredienciou je čerstvá kapusta, ktorá sa pre svoju jemnú chuť skvele hodí do omáčok a polievok. Kapusta je varená do mäkka a potom starostlivo rozmixovaná s trochou smotany a masla, aby sa vytvorila hladká konzistencia. Dochutená soľou, korením a štipkou muškátového oriešku, omáčka sa najlepšie podáva s varenými zemiakmi alebo ako príloha k mäsu. S touto omáčkou si užijete ľahké, ale výživné jedlo.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (24 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Omáčky, Prílohy, Pre deti, Smetanové omáčky, Zeleninové
Tag: Česká kuchyňa, omáčka, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Jemná kalerábová omáčka.

Pridať komentár