Domáce zemiakové knedle
Jednoduchý recept na zemiakové knedlíky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
100 g detská krupica
2 polievkové lyžice ocot
200 g polohrubá múka
1 - 2 ks vajcia
800 g zemiaky
1 čajová lyžička soľ
Postup varenia podľa receptu
Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme. Necháme vychladnúť, olúpeme a nahrubo nastrúhame.
Urobíme si dôlček, do ktorého nasypeme múku, krupicu, ocot, vajce a soľ. Cesto ručne poriadne prehnietime, kým sa všetko nespojí. Urobíme si 4 šišky a vložíme do pripraveného hrnca s vriacou, osolenou vodou. Varíme na miernom ohni, asi 20 minút. Občas skontrolujeme, či sa nespojili alebo neprevažujú po dne.
Knédliky krájame na kolieska a hneď podávame.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Domáce zemiakové knedle
Domáce zemiakové knedlíky sú obľúbeným českým jedlom, ktoré sa často servíruje ako príloha k mäsu a omáčkám. Ich príprava zahŕňa uvarené zemiaky, múku a vajcia, ktoré sa hnietajú do jemného cesta. Knedlíky sa potom varia vo vriacej vode, kým nevyplávajú na povrch. Tento tradičný pokrm má lahodnú chuť a vďaka svojej nadýchanej texte skvele dopĺňa širokú škálu jedál, ako je sviečková alebo guláš. Domáce zemiakové knedlíky sú favoritom medzi rodinami a často sa podávajú pri slávnostných príležitostiach.