Domáce zemiakové knedle

Domáce zemiakové knedle
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Jednoduchý recept na zemiakové knedlíky.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

100 g detská krupica
2 polievkové lyžice ocot
200 g polohrubá múka
1 - 2 ks vajcia
800 g zemiaky
1 čajová lyžička soľ

Postup varenia podľa receptu

Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme. Necháme vychladnúť, olúpeme a nahrubo nastrúhame.

Urobíme si dôlček, do ktorého nasypeme múku, krupicu, ocot, vajce a soľ. Cesto ručne poriadne prehnietime, kým sa všetko nespojí. Urobíme si 4 šišky a vložíme do pripraveného hrnca s vriacou, osolenou vodou. Varíme na miernom ohni, asi 20 minút. Občas skontrolujeme, či sa nespojili alebo neprevažujú po dne.

Knédliky krájame na kolieska a hneď podávame.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Domáce zemiakové knedle

Domáce zemiakové knedlíky sú obľúbeným českým jedlom, ktoré sa často servíruje ako príloha k mäsu a omáčkám. Ich príprava zahŕňa uvarené zemiaky, múku a vajcia, ktoré sa hnietajú do jemného cesta. Knedlíky sa potom varia vo vriacej vode, kým nevyplávajú na povrch. Tento tradičný pokrm má lahodnú chuť a vďaka svojej nadýchanej texte skvele dopĺňa širokú škálu jedál, ako je sviečková alebo guláš. Domáce zemiakové knedlíky sú favoritom medzi rodinami a často sa podávajú pri slávnostných príležitostiach.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Prílohy, Vegetariánske, Zeleninové
Štítky: Česká kuchyňa, príloha, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Domáce zemiakové knedle.

Pridať komentár