Obľúbený segedínsky guláš

Obľúbený segedínsky guláš
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Kto by nepoznal segedínsky guláš? Skvelá chuť.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

0,7 kg kapusta - kysaná
0,2 l smotana - kysaná
sladká paprika - mletá
soľ
1/2 kg mäso - bravčové
1 ks kuchynská cibuľa
30 g múka - hladká
50 g tuk napr.sádlo

Postup varenia podľa receptu

Servírujeme s houskovým knedlíkom alebo s zemiakmi.

Kapustu scedíme a pokrájame. Do hrnca si dáme tuk a prisypeme kapustu. Teraz budeme kapustu dusiť.

V ďalšom hrnci si orestujeme na masti nakrájanú cibuľu a pridáme rozkrájané bravčové mäso. Okořeníme sladkou paprikou. Prilijeme vodu a varíme.

Na konci opatrne vložíme kapustu.

Do misy si nalijeme kyslú smotanu a pridáme hladkú múku. Metličkou vymiešame.

Prelejeme do hrnca k mäsu a povaríme. Ochutnáme a dosolíme podľa potreby.

Dobrá chuť.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Obľúbený segedínsky guláš

Obľúbený segedínsky guláš je tradičný pokrm českej a slovenskej kuchyne, tešiaci sa veľkej obľube. Ide o variáciu klasického guláša, do ktorého sa pridáva kysané kapusty, ktoré mu dodáva jedinečnú chuť a arómu. Základ tvorí kvalitné bravčové mäso, často použitý je bravčový bôčik alebo plece. Dochucuje sa korením, ako je paprika, kmín, pepeř a cesnak, a zjemňuje sa kyslou smotanou. Segedínsky guláš sa obvykle podáva s kysnutým knedlíkom, ktorý skvele absorbuje šťavu. Je to ideálne jedlo na chladnejšie dni, skvele zahreje a zasýti.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Guláš, Guláš
Štítky: hlavné jedlo, maďarská kuchyňa

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Obľúbený segedínsky guláš.

Pridať komentár