Obľúbený segedínsky guláš
![Obľúbený segedínsky guláš](/i/sk/oblubeny-segedinsky-gulas.jpg)
Kto by nepoznal segedínsky guláš? Skvelá chuť.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
0,7 kg kapusta - kysaná
0,2 l smotana - kysaná
sladká paprika - mletá
soľ
1/2 kg mäso - bravčové
1 ks kuchynská cibuľa
30 g múka - hladká
50 g tuk napr.sádlo
Postup varenia podľa receptu
Servírujeme s houskovým knedlíkom alebo s zemiakmi.
Kapustu scedíme a pokrájame. Do hrnca si dáme tuk a prisypeme kapustu. Teraz budeme kapustu dusiť.
V ďalšom hrnci si orestujeme na masti nakrájanú cibuľu a pridáme rozkrájané bravčové mäso. Okořeníme sladkou paprikou. Prilijeme vodu a varíme.
Na konci opatrne vložíme kapustu.
Do misy si nalijeme kyslú smotanu a pridáme hladkú múku. Metličkou vymiešame.
Prelejeme do hrnca k mäsu a povaríme. Ochutnáme a dosolíme podľa potreby.
Dobrá chuť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Obľúbený segedínsky guláš
Obľúbený segedínsky guláš je tradičný pokrm českej a slovenskej kuchyne, tešiaci sa veľkej obľube. Ide o variáciu klasického guláša, do ktorého sa pridáva kysané kapusty, ktoré mu dodáva jedinečnú chuť a arómu. Základ tvorí kvalitné bravčové mäso, často použitý je bravčový bôčik alebo plece. Dochucuje sa korením, ako je paprika, kmín, pepeř a cesnak, a zjemňuje sa kyslou smotanou. Segedínsky guláš sa obvykle podáva s kysnutým knedlíkom, ktorý skvele absorbuje šťavu. Je to ideálne jedlo na chladnejšie dni, skvele zahreje a zasýti.