Výborné kura na paprike
Očistené a podľa chuti okorenené kurča dáme vo vode variť. Keď nám kurča zmäkne, tak vyberieme, necháme vychladnúť a potom následne oberáme. Vývar si precedíme a dáme stranou.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 lyžica sladká paprika
2 lyžice smotana na šľahanie
1 lyžica pálivá paprika
1 kg kurča
1 ks cibuľa
2 lyžice hladká múka
1 dl voda
4 lyžice olej
Postup varenia podľa receptu
V hrnci si rozohriejeme olej, na ktorom si dozlatista osmažíme najemno nakrájanú cibuľu. Zasypeme pálivou aj sladkou paprikou, krátko osmažíme a zalievame vývarom. Takto privedieme k varu a krátko varíme, cca 5 minút. Ak chceme omáčku hustejšiu, zmiešame si trochu vody s múkou a prilievame do omáčky. Dozahustíme smotanou a nakoniec vkladáme obrané kúsky kuracieho a necháme povariť.
Hotové jedlo podávame s houskovým knedlíkom alebo cestovinami.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Výborné kura na paprike
Vynikajúce kurča na papriky je obľúbené české jedlo, ktoré poteší každého milovníka dobrého jedla. Toto lahodné jedlo sa pripravuje z mäkkého kuracieho mäsa, ktoré sa dusí v smotanovej omáčke s paprikou a cibuľou. Výsledkom je krémová a aromatická omáčka, ktorá sa skvele hodí k knedlíkom alebo ryži. Kurča na papriky je nielen chutné, ale aj jednoduché na prípravu, ideálne na rodinný obed alebo večeru. Táto delikatesa nikdy nesklame a je symbolom českej kuchyne.