Segedínsky guláš

Segedínsky guláš
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Olúpeme a najemno nakrájame cibuľu. Vezmeme bravčovú kýtu, umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 lyžica hladká múka
0.5 lyžičky kmín
1 lyžica mletá sladká paprika
1 kelímok kyslá smotana
2 ks cibuľa
500 g bravčová kýta
3 lyžice sadlo
500 g kysané kapusta
podľa chuti sklenic soľ

Postup varenia podľa receptu

Na panvici si rozpálime sadlo, na ňom osmažíme cibuľku, potom pridáme mäso, posypeme korením a zo všetkých strán opečieme. Posypeme rascou a podlieme vodou. Takto 30 minút podusíme. Počas dusenia sme prišli o trochu vody, takže znovu prilievame, pridáme scedené kysané kapusty a guľášik ďalej dusíme, kým mäso a kapusta nezmäknú. Z hladkej múky a roztopeného masla si pripravíme zápražku, ktorou segedín zahustíme.

Ako posledné nalejeme do guľáša smotanu. Ešte chvíľu povaríme a máme hotovo.

Podávame klasicky s houskovým knedlíkom alebo cestovinami.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Segedínsky guláš

Segedínsky guláš je tradičné české jedlo, ktoré pochádza z maďarskej kuchyne. Hlavnými ingredienciami sú bravčové mäso, kyslá kapusta, cibuľa a korenie. Tento chutný pokrm sa pomaly varí, čo mu dodáva jemnú a bohatú chuť. Podáva sa zvyčajne s knedľami alebo zemiakmi a je obľúbený najmä v zimných mesiacoch, kedy poskytuje príjemné zahriatie. Segedínsky guláš je obľúbený pre svoje harmonické spojenie mäsa a kyslej kapusty, ktoré vytvára jedinečný gastronomický zážitok.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Guláš, Guláš, Hlavné jedlo, Omáčky, Bravčové mäso
Štítky: Česká kuchyňa, hlavné jedlo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Segedínsky guláš.

Pridať komentár