Segedínsky guláš
![Segedínsky guláš](/i/sk/segedinsky-gulas.jpg)
Olúpeme a najemno nakrájame cibuľu. Vezmeme bravčovú kýtu, umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 lyžica hladká múka
0.5 lyžičky kmín
1 lyžica mletá sladká paprika
1 kelímok kyslá smotana
2 ks cibuľa
500 g bravčová kýta
3 lyžice sadlo
500 g kysané kapusta
podľa chuti sklenic soľ
Postup varenia podľa receptu
Na panvici si rozpálime sadlo, na ňom osmažíme cibuľku, potom pridáme mäso, posypeme korením a zo všetkých strán opečieme. Posypeme rascou a podlieme vodou. Takto 30 minút podusíme. Počas dusenia sme prišli o trochu vody, takže znovu prilievame, pridáme scedené kysané kapusty a guľášik ďalej dusíme, kým mäso a kapusta nezmäknú. Z hladkej múky a roztopeného masla si pripravíme zápražku, ktorou segedín zahustíme.
Ako posledné nalejeme do guľáša smotanu. Ešte chvíľu povaríme a máme hotovo.
Podávame klasicky s houskovým knedlíkom alebo cestovinami.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Segedínsky guláš
Segedínsky guláš je tradičné české jedlo, ktoré pochádza z maďarskej kuchyne. Hlavnými ingredienciami sú bravčové mäso, kyslá kapusta, cibuľa a korenie. Tento chutný pokrm sa pomaly varí, čo mu dodáva jemnú a bohatú chuť. Podáva sa zvyčajne s knedľami alebo zemiakmi a je obľúbený najmä v zimných mesiacoch, kedy poskytuje príjemné zahriatie. Segedínsky guláš je obľúbený pre svoje harmonické spojenie mäsa a kyslej kapusty, ktoré vytvára jedinečný gastronomický zážitok.