Domáce rožky z rúry
![Domáce rožky z rúry](/i/sk/domace-rozky-z-rury.jpg)
Najprv si pripravíme kvások z trošky múky, kvasníc, mlieka a cukru. Keď nám vykysne, zmiešame ho so zvyškom múky, mlieka, s vajcom, tukom a soľou. Z toho všetkého vyhnieteme tuhšie cesto, ktoré si rozdelíme na 4 časti. Tie potom vyvaľkáme na okrúhle placky o hrúbke necelých 0,5 cm. Každú z placiek potom rozkrájame na 8 trojuholníkov.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
cesto 4 šálky hladká múka
1,25 šálku vlažné mlieko
1 ks vajce
3/4 kocky kvasnice
1 lyžica krystalový cukor
3/5 kocky rastlinný tuk
1 čajová lyžička soľ
na potretie 1 ks vajce
podľa potreby maslo
Postup varenia podľa receptu
Každý z tých trojuholníkov potom zrolujeme od širšieho konca do tvaru rohlíka a pokladáme na vymastený plech. Potrieme ich rozšľahaným vajcom a dávame do rúry piecť pri 175°C do zlatista.
Po upečení rohlíky potierame maslom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Domáce rožky z rúry
Domáce rožky z rúry sú jedným z najlepších spôsobov, ako si užiť čerstvé pečivo. Ich príprava je jednoduchá a výsledok ohromí každého. Rožky majú zlatistú kôrku a nadýchanú striedku, ktorá sa rozplýva na jazyku. Čerstvo upečené, potreté maslom alebo marmeládou sa stávajú dokonalou raňajkami alebo desiatou. Tento recept prináša nielen vynikajúcu chuť, ale aj pocit domácej pohody a tepla. Vyskúšajte a objavte krásu domácej pekárne!