Domáce rožky z rúry

Domáce rožky z rúry
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Najprv si pripravíme kvások z trošky múky, kvasníc, mlieka a cukru. Keď nám vykysne, zmiešame ho so zvyškom múky, mlieka, s vajcom, tukom a soľou. Z toho všetkého vyhnieteme tuhšie cesto, ktoré si rozdelíme na 4 časti. Tie potom vyvaľkáme na okrúhle placky o hrúbke necelých 0,5 cm. Každú z placiek potom rozkrájame na 8 trojuholníkov.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

cesto 4 šálky hladká múka
1,25 šálku vlažné mlieko
1 ks vajce
3/4 kocky kvasnice
1 lyžica krystalový cukor
3/5 kocky rastlinný tuk
1 čajová lyžička soľ
na potretie 1 ks vajce
podľa potreby maslo

Postup varenia podľa receptu

Každý z tých trojuholníkov potom zrolujeme od širšieho konca do tvaru rohlíka a pokladáme na vymastený plech. Potrieme ich rozšľahaným vajcom a dávame do rúry piecť pri 175°C do zlatista.

Po upečení rohlíky potierame maslom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Domáce rožky z rúry

Domáce rožky z rúry sú jedným z najlepších spôsobov, ako si užiť čerstvé pečivo. Ich príprava je jednoduchá a výsledok ohromí každého. Rožky majú zlatistú kôrku a nadýchanú striedku, ktorá sa rozplýva na jazyku. Čerstvo upečené, potreté maslom alebo marmeládou sa stávajú dokonalou raňajkami alebo desiatou. Tento recept prináša nielen vynikajúcu chuť, ale aj pocit domácej pohody a tepla. Vyskúšajte a objavte krásu domácej pekárne!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Pečivo, Prílohy, Vegetariánske
Štítky: Česká kuchyňa, príloha, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Domáce rožky z rúry.

Pridať komentár