Karfiolové placky

Karfiolové placky
Doba prípravy: 15 minút
Doba varenia: 30 minút
Porcie: 4

Karfiolové placky majú radi všetci ľudia dobrej vôle, hlavne deti. Karfiolové placky totiž potrebujú hlavne dobrý, krásne žltý karfiol. Keď teda napríklad počas zimy narazíte v obchode na parádny karfiol, vôbec neváhajte a kúpte ho. Karfiolové placky sa výborne hodia na desiatu, ako hlavné jedlo aj rýchlu večeru. Ďalším faktom, ktorý prispieva k ich obľúbenosti, je praktickosť. V studenom stave karfiolové placky spravia radosť úplne všetkým. K tomu čerstvé pečivo a trošku majonézy. Alebo úplne iná kombinácia, ktorá vás bude baviť. Karfiolové placky môžete napríklad skúsiť servírovať s pohánkou a omáčkou z manga. Fantázii sa medze nekladu.

Karfiolové fašírky majú svojich príbuzných napríklad v mrkvových plackách alebo cuketových plackách. Karfiolové fašírky alebo karfiolové placky, ak chcete, patria k tým najjednoduchším receptom, ktorými môžete vytvoriť skvelé hlavné jedlo. A preto karfiolové fašírky, do ktorých sa dá tiež pridať mleté mäso, zvládnu aj začínajúce kuchárky a kuchári. Karfiolové placky jednoducho nikdy nesklamú, a to cenou, jednoduchou prípravou a svojou obľúbenosťou. Recept na karfiolové placky práve tu.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 väčší karfiol
1 lyžička rasce
1 lyžička muškátového orieška
soľ a korenie
2–4 vajcia podľa veľkosti
hrubá múka podľa počtu použitých vajec
slnečnicový olej na vyprážanie

Postup varenia podľa receptu

Najprv karfiol rozdelte na jednotlivé ružičky. Tvrdé konce vyhoďte. Potom karfiol 10 minút varte vo vriacej vode, do ktorej pridajte rascu. Potom sceďte a nechajte vychladnúť.

Uvarený karfiol rozmačkajte, pridajte muškátový orech a okoreňte a osolte. Žĺtky pridajte k karfiolu a z bielkov vyšľahajte sneh. Karfiolovú zmes zahustite múkou. Opatrne pridajte vyšľahané bielky.

Rozpáľte na panvici vyššiu vrstvu oleja a smažte na ňom placky z oboch strán do zlatista.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Karfiolové placky

Karfiolové placičky sú lahodným jedlom, ktoré spája jemnú chuť karfiolu s chrumkavou textúrou. Príprava je jednoduchá: karfiol sa najemno naseká, zmieša s vajcom, múkou a korením podľa chuti. Smaží sa na panvici do zlatistého sfarbenia a podávajú sa teplé. Ideálne sú ako príloha alebo samostatné jedlo s dipom. Dajú sa tiež upiecť v rúre pre ľahšiu variantu. Karfiolové placičky sú skvelým spôsobom, ako do jedálnička zaradiť viac zeleniny a potešia aj tých, ktorí bežne karfiol nemusia.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Chute, Hlavné jedlo, Mäsové guľky, Predjedlo, Pre deti, Rýchla večera, Vegetariánske, Zeleninové
Štítky: Česká kuchyňa, predjedlo, detská výživa, hlavné jedlo, občerstvenie, vegetariánsky recept, Zelenina

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Karfiolové placky.

Pridať komentár