Rybičková nátierka

Rybičková nátierka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Uvaríme si vajcia natvrdo a po vychladnutí ich olúpeme a nadrobno nakrájame. Olúpanú cibuľu najemno nakrájame.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 konzerva sardinky v oleji
2 ks vajcia
1/2 kocky maslo
1 - 2 lyžice horčica
1 ks cibuľa
3 ks tavený syr
podľa chuti mletá sladká paprika
mletý čierny korenie
soľ

Postup varenia podľa receptu

Do misy dáme sardinky, tavený syr a zmäknuté maslo a vymiešame ich spolu dohladka.

Všetko zmiešame dokopy, pridáme horčicu a dochutíme podľa chuti.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Rybičková nátierka

Rybacia pomazánka je obľúbený pokrm slovenskej kuchyne, ktorý poteší milovníkov rybacích špecialít. Hlavnými ingredienciami sú zvyčajne jemne mletý rybí filet (napríklad z sardín), maslo alebo tvaroh a rôzne koreniny na dochutenie. Pomazánka je skvelá ako predkrm alebo desiata na chlebe, pečive či krekroch. Jej osviežujúca chuť a jednoduchá príprava ju robia ideálnou pre rodinné oslavy, pikniky alebo rýchle občerstvenie. Okrem tradičných variantov ju možno obohatiť o cibuľu, cesnak alebo bylinky pre intenzívnejší zážitok.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Chute, Nátierka, Pre deti, Rybie mäso
Štítky: Česká kuchyňa, nátierka, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Rybičková nátierka.

Pridať komentár