Pikantní utopenci

Pikantní utopenci
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Recept na utopence, ktoré všetci dobre poznáme a máme radi.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

15 ks párok (libový)
1,5 kg cibuľa
1 balíček kysaná kapusta
15 ks naložená feferónka
1 sklenica sterilizovaná paprika

nálev
1 balíček deko
1 lyžička vegeta
0,5 l ocot
3 lyžice cukor
2 ks bobkový list
7 guľôčok nové korenie
10 guľôčok celý čierny korenie
1,5 l voda

Postup varenia podľa receptu

Najprv si pripravíme nálev. Vodu s octom, korením a cukrom varíme 5 minút na miernom ohni. Nálev necháme vychladnúť. Potrebujeme päťlitrovú sklenenú nádobu, ktorú si umyjeme.

Medzitým si olúpeme cibuľu a nakrájame na tenké kolieska. párky olúpeme a pozdĺžne v nich urobíme otvor, ktorý naplníme kolieskami cibule. Na dno nádoby dáme cibuľu a trochu kyslej kapusty. Na ňu vložíme 3 naplnené párky. Na párky opäť dáme vrstvu cibule, kapustu a pridáme kapie a feferónky. Opakujeme, dáme vrstvu párkov, cibule, kapusty, kapie a feferónky. Pokračujeme do vyčerpania párkov. Poslednou vrstvou je cibuľa s kapustou.

Nálev scedíme a zalijeme ním pripravenú nádobu. Obsah nádoby necháme sadnúť a potom do nej dolijeme nálev tak, aby bolo všetko ponorené.

Utopenci potrebujú aspoň týždeň uležať.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Pikantní utopenci

Pikantní utopenci sú obľúbeným českým jedlom, ktoré sa skladá z nakladaných klobás, často podávaných s cibuľou a octom. Tento pokrm je typický svojou výraznou chuťou, ktorú umocňuje korenie a chilli. Utopenci sa zvyčajne konzumujú ako chuťovka k pivu a skvele sa hodia na pikniky alebo večierky. Ich príprava je jednoduchá a rýchla, čo ich robí obľúbenou voľbou pre mnoho domácich kuchárov. Táto špecialita prináša kúsok českej kultúry a tradície do každého stola.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český
Štítky: Česká kuchyňa, predjedlo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Pikantní utopenci.

Pridať komentár