Kokosky

Kokosky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Vezmeme si vaječné bielky, ktoré vyšľaháme na hustý sneh. Do toho pridáme jednu polovicu práškového cukru a spoločne vyšľaháme opäť dohusta.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

160 g strúhaný kokos
1/2 ks citrón - šťava
160 g práškový cukor
maslo na vymazanie plechu
4 ks bielok

Postup varenia podľa receptu

Kokos zmiešame s tou druhou polovicou cukru, pridáme citrónovú šťavu a postupne vmiešavame do už pripraveného snehového základu.

Pripravíme si vymastený plech, na ktorý lyžičkou kladieme snehové bodočky. Pečieme pri miernej teplote 140°C.

Kokosky sú po dopečení hotové.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kokosky

Kokosky sú obľúbené české sladkosti, ktoré si získali srdce mnohých gurmánov. Tieto malé laskominy sú vyrobené z kokosového strúhaného kokosu, cukru a bielkov, čo ich robí ľahkými a chrumkavými. Kokosky sa často pečú do zlatohneda a majú lahodnú sladkú chuť. Sú ideálne ako dezert k šálke kávy alebo čaju. Varianta kokosových koláčikov zahŕňa aj čokoládovú polevu, ktorá pridáva ďalšiu chuťovú dimenziu. Kokosky sú teda skvelou voľbou pre každého milovníka sladkostí.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Chute, Cukrovinky, Pre deti, Vianočné jedlo
Štítky: Česká kuchyňa, cukrovinky, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kokosky.

Pridať komentár