Šľahačkové cukrovie

Šľahačkové cukrovie
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Najprv si necháme zmäknúť tuk. Ten potom zmiešame a prehnětáme s múkou. Vmiešame smotanu a vypracujeme si vláčnejšie cesto.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

na obalenie 1 balíček vanilkový cukor
1 hrnček cukor prášok
cesto 40 dkg hladká múka
1 balíček tuk omega
250 ml smotana na šľahanie

Postup varenia podľa receptu

Toto cesto vyvaľkáme a z neho potom vykrajujeme nami zvolené tvary. Tie potom pokladáme na vymastený plech a vkladáme do rúry na 150°C, kým nám cesto nezružovie.

Zmiešame si práškový so vanilkovým cukrom a ešte teplé koláčiky v ňom obalujeme.

Po vychladnutí môžeme hneď podávať.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Šľahačkové cukrovie

Šľahačková cukrovinka je obľúbený slovenský dezert, ktorý poteší každého milovníka sladkostí. Tento lahodný zákusok sa skladá z jemného piškótového korpusu, často doplneného o ovocie alebo orechy, a je pokrytý bohatou vrstvou šľahačky. Jeho ľahká textura a sladká chuť robia z šľahačkovej cukrovinky ideálnu voľbu pre slávnostné príležitosti, ako sú Vianoce alebo narodeniny. Príprava šľahačkovej cukrovinky je jednoduchá, čo je ďalší dôvod, prečo si získala srdce mnohých domácich cukrárov.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Cukrovinky, Cukrárenské výrobky, Pre deti, Vianočné jedlo, Veľká noc
Štítky: cukrovinky, Ostatné kuchyne, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Šľahačkové cukrovie.

Pridať komentár