Šľahačkové cukrovie
![Šľahačkové cukrovie](/i/sk/slahackove-cukrovie.jpg)
Najprv si necháme zmäknúť tuk. Ten potom zmiešame a prehnětáme s múkou. Vmiešame smotanu a vypracujeme si vláčnejšie cesto.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
na obalenie 1 balíček vanilkový cukor
1 hrnček cukor prášok
cesto 40 dkg hladká múka
1 balíček tuk omega
250 ml smotana na šľahanie
Postup varenia podľa receptu
Toto cesto vyvaľkáme a z neho potom vykrajujeme nami zvolené tvary. Tie potom pokladáme na vymastený plech a vkladáme do rúry na 150°C, kým nám cesto nezružovie.
Zmiešame si práškový so vanilkovým cukrom a ešte teplé koláčiky v ňom obalujeme.
Po vychladnutí môžeme hneď podávať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Šľahačkové cukrovie
Šľahačková cukrovinka je obľúbený slovenský dezert, ktorý poteší každého milovníka sladkostí. Tento lahodný zákusok sa skladá z jemného piškótového korpusu, často doplneného o ovocie alebo orechy, a je pokrytý bohatou vrstvou šľahačky. Jeho ľahká textura a sladká chuť robia z šľahačkovej cukrovinky ideálnu voľbu pre slávnostné príležitosti, ako sú Vianoce alebo narodeniny. Príprava šľahačkovej cukrovinky je jednoduchá, čo je ďalší dôvod, prečo si získala srdce mnohých domácich cukrárov.