Šťouchané zemiaky so smotanou a pórom

Šťouchané zemiaky so smotanou a pórom
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Očistené a umyté zemiaky uvaríme v šupke do mäkka a potom olúpeme. Olúpeme cibuľu a cesnak a najemno nakrájame.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 kg nové zemiaky
1 ks malá cibuľa
1 ks zelená časť pórku
200 ml smotana
2 strúčiky cesnak
podľa potreby 80 g maslo
soľ

Postup varenia podľa receptu

Zelenú časť pórku nakrájame na tenké kolieska.

V hrnci potom rozpustíme maslo a osmažíme v ňom cibuľku do ružova. K tomu pridáme pór, cesnak, zemiaky a soľ. Takto zalejeme smotanou, necháme zahriať a rozpučíme.

Rozpučené zemiaky sú výborné ako príloha k akémukoľvek mäsu, najlepšie však k hydinovému.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Šťouchané zemiaky so smotanou a pórom

Šťouchané zemiaky so smotanou a pórom sú tradičným českým jedlom, ktoré poteší každého milovníka pohodlnej a výdatnej kuchyne. Táto delikátna zmes zemiakov je jemne utretá a obohatená o krémovú smotanu, ktorá jej dodáva lahodnú chuť a jemnosť. Pridaný pór prináša príjemnú cibuľovú chuť a chrumkavosť, ktorá dokonale kontrastuje so hladkosťou zemiakov. Tento pokrm sa často podáva ako príloha k mäsu, ale je tiež výborný ako samostatné jedlo, ideálne na chladné večery.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Chute, Prílohy, Vegetariánske
Štítky: Česká kuchyňa, príloha, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Šťouchané zemiaky so smotanou a pórom.

Pridať komentár