Šťouchané zemiaky so smotanou a pórom
![Šťouchané zemiaky so smotanou a pórom](/i/sk/stouchane-zemiaky-so-smotanou-a-porom.jpg)
Očistené a umyté zemiaky uvaríme v šupke do mäkka a potom olúpeme. Olúpeme cibuľu a cesnak a najemno nakrájame.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 kg nové zemiaky
1 ks malá cibuľa
1 ks zelená časť pórku
200 ml smotana
2 strúčiky cesnak
podľa potreby 80 g maslo
soľ
Postup varenia podľa receptu
Zelenú časť pórku nakrájame na tenké kolieska.
V hrnci potom rozpustíme maslo a osmažíme v ňom cibuľku do ružova. K tomu pridáme pór, cesnak, zemiaky a soľ. Takto zalejeme smotanou, necháme zahriať a rozpučíme.
Rozpučené zemiaky sú výborné ako príloha k akémukoľvek mäsu, najlepšie však k hydinovému.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Šťouchané zemiaky so smotanou a pórom
Šťouchané zemiaky so smotanou a pórom sú tradičným českým jedlom, ktoré poteší každého milovníka pohodlnej a výdatnej kuchyne. Táto delikátna zmes zemiakov je jemne utretá a obohatená o krémovú smotanu, ktorá jej dodáva lahodnú chuť a jemnosť. Pridaný pór prináša príjemnú cibuľovú chuť a chrumkavosť, ktorá dokonale kontrastuje so hladkosťou zemiakov. Tento pokrm sa často podáva ako príloha k mäsu, ale je tiež výborný ako samostatné jedlo, ideálne na chladné večery.