Langoše so zakysanou smotanou

Langoše so zakysanou smotanou
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Do misy s vlažným mliekom nadrobíme droždie, ktoré tu necháme chvíľu pracovať. Potom prisypeme múku, pridáme vajce a kyslú smotanu. Všetko premiešame.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 kg hladká múka
1 ks celé vajce
1 kocka droždie
1 pohár zakysaná smotana
0,5 l mlieko

Postup varenia podľa receptu

Cesto necháme odležať v chladničke. Keď ho vyberieme, formujeme z neho placky, ktoré pokladáme na panvicu s rozpáleným olejom alebo do fritovacího hrnca. Smažíme dozlata.

Langoše sa podávajú s cesnakom, kečupom a strúhaným syrom. Každému však podľa chuti, deti ich milujú len s kečupom.

Cesto nám v chladničke vydrží aj niekoľko dní.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Langoše so zakysanou smotanou

Langoše so zakysanou smotanou sú obľúbeným českým pokrmom, ktorý si získal srdce mnohých labužníkov. Tento kysnutý vyprážaný chlieb sa spravidla podáva s bohatou vrstvou kyslej smotany, ktorá mu dodáva krémovú chuť a jemnosť. Často sú doplnené cesnakom, syrom alebo bylinkami, čo z nich robí skvelú pochúťku na kultúrnych a gastronomických akciách. Langoše sú ideálne ako desiata alebo ľahká večera, či už na púťach, festivaloch alebo doma. Ich chrumkavá textura a lahodná chuť sú zárukou spokojnosti každého gurmána.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Chute, Hlavné jedlo, Pre deti, Vegetariánske
Štítky: Slovenská kuchyňa, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Langoše so zakysanou smotanou.

Pridať komentár