Rajčinový aperitív
![Rajčinový aperitív](/i/sk/rajcinovy-aperitiv.jpg)
Do misy vložíme na kocky nakrájané rajčiny, prelisovaný cesnak, bazalku, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme podľa chuti. Premiešame a takto vložíme do chladničky na pár hodín odležať.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
3 ks rajče
1 strúčik cesnak
olivový olej
soľ
mletý čierny korení
bazalka
podľa potreby bageta
Postup varenia podľa receptu
Bagetu rozkrojíme na polovicu, a rozrežeme na potrebnú dĺžku a opiekame buď v toasteri alebo v rúre. Potom na ne ukladáme rajčinovú zmes.
Rajčinový apetájzr je výborný ako predjedlo.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rajčinový aperitív
Rajčinový apetájzr je osviežujúca predjedlo ideálna pre milovníkov rajčín. Čerstvé rajčiny sú nakrájané na tenké plátky a dochutené olivovým olejom, balsamikovým octom a štipkou soli. Pridanie čerstvej bazalky a mozzarelly vytvára harmonickú kombináciu chutí, ktorá osloví akýkoľvek gurmánsky jazyk. Tento pokrm je perfektný ako ľahký začiatok jedla alebo lahodná príloha. Podáva sa často pri izbovej teplote, čo umožňuje všetkým prísadám zažiariť so svojimi prirodzenými chuťami. Rajčinový apetájzr je nielen chutný, ale aj zdravý, bohatý na vitamíny a antioxidanty.