Rajčinový aperitív

Rajčinový aperitív
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Do misy vložíme na kocky nakrájané rajčiny, prelisovaný cesnak, bazalku, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme podľa chuti. Premiešame a takto vložíme do chladničky na pár hodín odležať.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

3 ks rajče
1 strúčik cesnak
olivový olej
soľ
mletý čierny korení
bazalka
podľa potreby bageta

Postup varenia podľa receptu

Bagetu rozkrojíme na polovicu, a rozrežeme na potrebnú dĺžku a opiekame buď v toasteri alebo v rúre. Potom na ne ukladáme rajčinovú zmes.

Rajčinový apetájzr je výborný ako predjedlo.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Rajčinový aperitív

Rajčinový apetájzr je osviežujúca predjedlo ideálna pre milovníkov rajčín. Čerstvé rajčiny sú nakrájané na tenké plátky a dochutené olivovým olejom, balsamikovým octom a štipkou soli. Pridanie čerstvej bazalky a mozzarelly vytvára harmonickú kombináciu chutí, ktorá osloví akýkoľvek gurmánsky jazyk. Tento pokrm je perfektný ako ľahký začiatok jedla alebo lahodná príloha. Podáva sa často pri izbovej teplote, čo umožňuje všetkým prísadám zažiariť so svojimi prirodzenými chuťami. Rajčinový apetájzr je nielen chutný, ale aj zdravý, bohatý na vitamíny a antioxidanty.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Chute, Predjedlo, Vegetariánske, Zeleninové
Štítky: Česká kuchyňa, predjedlo, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Rajčinový aperitív.

Pridať komentár