Rýchly buřtguláš
![Rýchly buřtguláš](/i/sk/rychly-burtgulas.jpg)
Rýchla, chutná večera. A ešte lepšia druhý deň.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
čierne mleté korenie
100 g olej
2 ks kuchynská cibuľa
1 kg zemiaky
2 polievkové lyžice sladká paprika - mletá
1 lyžica kmin - mletý
125 ml smetana - kyslá
soľ
1 polievková lyžica múka - hladká
300 g salami - točená
Postup varenia podľa receptu
Najprv si olúpeme zemiaky a na doske nakrájame. To isté aj s salámom. Napr. (točená saláma, párky)
Vezmeme si elektrický sekáčik a cibuľu trochu nasekáme. Ja dávam veľa cibule, pretože chuť je potom oveľa intenzívnejšia. Cibuľu nasypeme do hrnca k oleju, necháme zosklovatieť.
Vysypeme nakrájané zemiaky. Osolíme, okoreníme, pridáme sladkú mletú papriku a kmín. Ja vhodím ešte kocku bujónu. Prilijeme vodu.
Dáme na sporák a varíme. Ku koncu zhusťujeme (do smotany vmiešame hladkú múku) a vlijeme do hrnca.
Z dosky prisypeme salám alebo párky a chvíľu varíme.
Servírujeme s pečivom. (bagetou, rohlíkom, chlebom)
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rýchly buřtguláš
Rýchly buřtguláš je obľúbené české jedlo, ktoré sa pripravuje z jednoduchých ingrediencií. Základom sú kvalitné špekáčky, zemiaky a cibuľa, doplnené o korenie ako paprika a rascu. Táto výdatná jedlá sa varia v jednom hrnci a sú ideálnou voľbou na rýchlu večeru alebo obed. Chuť je vyvážená jemnou pikantnosťou papriky a jemne slanými špekáčkami. Aj keď receptov je mnoho, hlavnou myšlienkou je jednoduchosť a rýchla príprava. Rýchly buřtguláš nesklame ani náročnejšie chute a svojou sýtosťou zasýti každého strávnika.