Rýchly buřtguláš

Rýchly buřtguláš
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Rýchla, chutná večera. A ešte lepšia druhý deň.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

čierne mleté korenie
100 g olej
2 ks kuchynská cibuľa
1 kg zemiaky
2 polievkové lyžice sladká paprika - mletá
1 lyžica kmin - mletý
125 ml smetana - kyslá
soľ
1 polievková lyžica múka - hladká
300 g salami - točená

Postup varenia podľa receptu

Najprv si olúpeme zemiaky a na doske nakrájame. To isté aj s salámom. Napr. (točená saláma, párky)

Vezmeme si elektrický sekáčik a cibuľu trochu nasekáme. Ja dávam veľa cibule, pretože chuť je potom oveľa intenzívnejšia. Cibuľu nasypeme do hrnca k oleju, necháme zosklovatieť.

Vysypeme nakrájané zemiaky. Osolíme, okoreníme, pridáme sladkú mletú papriku a kmín. Ja vhodím ešte kocku bujónu. Prilijeme vodu.

Dáme na sporák a varíme. Ku koncu zhusťujeme (do smotany vmiešame hladkú múku) a vlijeme do hrnca.

Z dosky prisypeme salám alebo párky a chvíľu varíme.

Servírujeme s pečivom. (bagetou, rohlíkom, chlebom)

Čo ste ešte nevedeli o recepte Rýchly buřtguláš

Rýchly buřtguláš je obľúbené české jedlo, ktoré sa pripravuje z jednoduchých ingrediencií. Základom sú kvalitné špekáčky, zemiaky a cibuľa, doplnené o korenie ako paprika a rascu. Táto výdatná jedlá sa varia v jednom hrnci a sú ideálnou voľbou na rýchlu večeru alebo obed. Chuť je vyvážená jemnou pikantnosťou papriky a jemne slanými špekáčkami. Aj keď receptov je mnoho, hlavnou myšlienkou je jednoduchosť a rýchla príprava. Rýchly buřtguláš nesklame ani náročnejšie chute a svojou sýtosťou zasýti každého strávnika.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Guláš, Guláš, Hlavné jedlo
Štítky: Česká kuchyňa, hlavné jedlo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Rýchly buřtguláš.

Pridať komentár