Tvarohová buchta

Tvarohová buchta
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Ručným šľahačom premiešame všetky suroviny na náplň.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

náplň 500 g tvaroh
1 hrnček cukor krupica
2 ks vajce
1 hrnček mlieko
2 ks pudingový prášok
cesto 1 hrnček mlieko
1 hrnček cukor prášok
2 lyžice kakao
2 hrnčeky polohrubá múka
1 ks kypřicí prášok
0,75 hrnčeka olej
2 ks vajce

Postup varenia podľa receptu

Do misky dáme cukor s olejom a vyšľaháme do hladkej hmoty. Potom postupne vmiešavame aj zvyšok ingrediencií.

Pripravíme si plech s papierom na pečenie, ktorý vylejeme cestom. Naň dáme riedku tvarohovú náplň. Vezmeme špachtľu a cesto s náplňou s ňou premiešame.

Vkladáme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme, kým nie je vrch zlatavý.

Necháme vychladnúť a koláč nakrájame.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Tvarohová buchta

Tvarohová buchta je obľúbený slovenský dezert, ktorý sa vyznačuje svojou jemnou a vláčnou textúrou. Hlavnými ingredienciami sú tvaroh, vajcia, cukor a múka, ktoré spoločne vytvárajú lahodnú zmes. Buchta sa často pečie na plechu a môže byť obohatená o rôzne prísady, ako sú ovocie, hrozienka alebo vanilka. Podáva sa často posypaná cukrom alebo s ovocnou polevou. Je to vynikajúci chuťový zážitok, ideálny na nedeľné popoludnie s rodinou.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Chute, Dezerty, Dobroty, Cukrárenské výrobky, Glazúra, Pre deti, Cestoviny, Vegetariánske
Štítky: Česká kuchyňa, dezert, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Tvarohová buchta.

Pridať komentár