Tvarohová buchta
![Tvarohová buchta](/i/sk/tvarohova-buchta.jpg)
Ručným šľahačom premiešame všetky suroviny na náplň.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
náplň 500 g tvaroh
1 hrnček cukor krupica
2 ks vajce
1 hrnček mlieko
2 ks pudingový prášok
cesto 1 hrnček mlieko
1 hrnček cukor prášok
2 lyžice kakao
2 hrnčeky polohrubá múka
1 ks kypřicí prášok
0,75 hrnčeka olej
2 ks vajce
Postup varenia podľa receptu
Do misky dáme cukor s olejom a vyšľaháme do hladkej hmoty. Potom postupne vmiešavame aj zvyšok ingrediencií.
Pripravíme si plech s papierom na pečenie, ktorý vylejeme cestom. Naň dáme riedku tvarohovú náplň. Vezmeme špachtľu a cesto s náplňou s ňou premiešame.
Vkladáme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme, kým nie je vrch zlatavý.
Necháme vychladnúť a koláč nakrájame.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Tvarohová buchta
Tvarohová buchta je obľúbený slovenský dezert, ktorý sa vyznačuje svojou jemnou a vláčnou textúrou. Hlavnými ingredienciami sú tvaroh, vajcia, cukor a múka, ktoré spoločne vytvárajú lahodnú zmes. Buchta sa často pečie na plechu a môže byť obohatená o rôzne prísady, ako sú ovocie, hrozienka alebo vanilka. Podáva sa často posypaná cukrom alebo s ovocnou polevou. Je to vynikajúci chuťový zážitok, ideálny na nedeľné popoludnie s rodinou.