Snehové pusinky
![Snehové pusinky](/i/sk/snehove-pusinky.jpg)
Pripravíme si bielky, ktoré do tuha vyšľaháme. K tomu potom postupne pridávame cukor.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
cesto 300 g cukor múčka
4 ks bielok
čokoláda
Postup varenia podľa receptu
Zapneme si rúru na 120°C a vymastíme si plech, na ktorý potom pytlíkom s väčším otvorom a zdobítkom tvarujeme naše pusinky: tvary si samozrejme môžeme urobiť aj iné podľa nás.
Vkladáme do rúry, kde asi 15 minút pečieme a kvôli tomu, aby nám zostali biele, znižujeme teplotu na 50°C a necháme tak ďalších 10-15 minút.
Pusinky je možné urobiť čokoládové, namočením práve v roztopenej čokoláde. Potom sa nechajú vychladnúť a sú hotové.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Snehové pusinky
Snehové pusinky sú obľúbeným dezertom vyrobeným z bielkov a cukru, ktorý sa pečie do chrumkava. Ich jemná, nadýchaná textúra a ľahká sladkosť im dávajú jedinečné kúzlo. Pusinky sa dajú podávať samostatne, alebo sa môžu použiť ako ozdoba na torty a iné sladké jedlá. Vďaka svojej jednoduchej príprave a možnosti rôznych variácií, napríklad s pridaním kakaa alebo potravinárskych farbív, sa Snehové pusinky stali obľúbeným mlsaním nielen v českej kuchyni, ale aj po celom svete. Každý si ich zamiluje!