Snehové pusinky

Snehové pusinky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Pripravíme si bielky, ktoré do tuha vyšľaháme. K tomu potom postupne pridávame cukor.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

cesto 300 g cukor múčka
4 ks bielok
čokoláda

Postup varenia podľa receptu

Zapneme si rúru na 120°C a vymastíme si plech, na ktorý potom pytlíkom s väčším otvorom a zdobítkom tvarujeme naše pusinky: tvary si samozrejme môžeme urobiť aj iné podľa nás.

Vkladáme do rúry, kde asi 15 minút pečieme a kvôli tomu, aby nám zostali biele, znižujeme teplotu na 50°C a necháme tak ďalších 10-15 minút.

Pusinky je možné urobiť čokoládové, namočením práve v roztopenej čokoláde. Potom sa nechajú vychladnúť a sú hotové.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Snehové pusinky

Snehové pusinky sú obľúbeným dezertom vyrobeným z bielkov a cukru, ktorý sa pečie do chrumkava. Ich jemná, nadýchaná textúra a ľahká sladkosť im dávajú jedinečné kúzlo. Pusinky sa dajú podávať samostatne, alebo sa môžu použiť ako ozdoba na torty a iné sladké jedlá. Vďaka svojej jednoduchej príprave a možnosti rôznych variácií, napríklad s pridaním kakaa alebo potravinárskych farbív, sa Snehové pusinky stali obľúbeným mlsaním nielen v českej kuchyni, ale aj po celom svete. Každý si ich zamiluje!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Cukrovinky, Dezerty, Cukrárenské výrobky, Pre deti
Štítky: Česká kuchyňa, cukrovinky, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Snehové pusinky.

Pridať komentár