Grilované rebrá na mede

Grilované rebrá na mede
Doba prípravy: 120 minút
Doba varenia: 30 minút
Porcie: 4

Grilované rebierka patrí medzi top recepty, ktoré môžete na grile vykúzliť. Ide o časovo pomerne náročný recept, na ktorom je potrebné dať si záležať. Prvý krok zasluhujúci vašu pozornosť je nákup toho správneho mäsa. Grilované rebierka by totiž mali byť ideálne tie, ktoré sa označujú ako vysoké. Z nich sa totiž nesečuje všetko mäso, ale zostáva tam toho celkom dosť. Čerstvosť bravčových reber spoznáte tak, že je mäso ružové s jemným mramorovaním a tučné časti sú biele a pevné.
Druhým krokom docielite krehkosť mäsa. Môžete marinované rebierka rovno šupnúť na gril, ale aby mäso nepripomínalo pri skuse podošvu, bude grilovanie trvať dosť dlho a s neistým výsledkom. Preto si bravčové rebierka „načnite“ vopred. Buď predpečením v rúre, ako tomu je v tomto recepte na grilované rebierka, alebo podusením. Rebierka dajte do väčšieho hrnca, osolte a zalejte vodou. Duste domäkka, cca 1,5 hodiny. Potom nechajte chvíľu v marináde a šup s nimi na gril. Mestnosť mäsa zaručená.
Tip číslo tri: zadná časť rebier je obalená blanou, ktorú je dobré niekoľkými šikovnými ťahmi malým nožíkom odstrániť. Grilované rebierka tak budú vyladené a dokonalé.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 kg bravčových rebierok
4 polievkové lyžice lesného medu
2 polievkové lyžice rybej omáčky
2 polievkové lyžice sójovej omáčky
1 čajová lyžička mletého chilli
2 polievkové lyžice rajčinového pretlaku
soľ a čerstvo mleté korenie

Postup varenia podľa receptu

Najprv si pripravte marinádu. Zmiešajte vo väčšej mise všetky ingrediencie.

Teraz doprajte rebrám aspoň 2-hodinovú kúpeľ vo vašej skvelej marináde.

Potom ich dajte do rúry a prikryté alobalom pečte cca 2 hodiny.

Na záver ich dajte na gril a pri občasnom potieraní marinádou ich pečte, až sa na nich vytvorí chrumkavá vrstvička.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Grilované rebrá na mede

Grilované rebierka na mede sú lahodným pokrmom, ktorý spája chuť šťavnatého mäsa s jemnou sladkosťou medu. Pri príprave sa rebierka najprv marinujú v zmesi medu, sójovej omáčky, cesnaku a korenia, čo pridáva mäsu bohatú chuť. Potom sa grilujú až do dokonalej kôrky, ktorá je chrumkavá na povrchu a vo vnútri zostáva mäkká a šťavnatá. Grilované rebierka na mede sú ideálnou voľbou na stretnutia s priateľmi alebo rodinné oslavy, kedy si každý môže vychutnať tento sladko-slaný kulinársky zážitok.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Chute, Grilovanie, Hlavné jedlo, Bravčové mäso
Štítky: Americká kuchyňa, predjedlo, grilovanie, hlavné jedlo, Ostatné kuchyne, bravčové rebrá, bravčové mäso

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Grilované rebrá na mede.

Pridať komentár