Smetanovo-hubová omáčka
![Smetanovo-hubová omáčka](/i/sk/smetanovo-hubova-omacka.jpg)
Podľa ročného obdobia použijeme najlepšie čerstvé, poprípade sušené huby alebo naložené žampióny.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
150 g žampióny (čerstvé huby)
1 ks cibuľa
2 - 3 čajové lyžičky maslo
100 g anglická slanina
250 ml smotana
2 ks smotanový syr
podľa chuti mletý čierny korenie
bazalka
soľ
Postup varenia podľa receptu
Na kocky si nakrájame slaninu. Olúpeme a nadrobno nasekáme cibuľu. Na panvici si rozpálime olej a na ňom osmažíme cibuľku. K tomu pridáme slaninu a spoločne smažíme. Potom pridávame huby, ktoré chvíľu smažíme a k tomu prilejeme smotanu a vkladáme tavený syr. Keď sa nám syr rozpustí, osolíme, okoreníme a dochucujeme kmínom a bazalkou.
Omáčka je výborná s cestovinami, ale aj s inými prílohami.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Smetanovo-hubová omáčka
Smetanovo-hubová omáčka je výnimočne jemný a chutný pokrm, ktorý sa skvele hodí k mäsám, cestovinám alebo knedlíkom. Hlavnými ingredienciami sú čerstvé huby, smotana a korenie, ktoré vytvárajú lahodnú omáčku s bohatou chuťou. Jej príprava je jednoduchá a rýchla, čo z nej činí ideálnu voľbu pre bežný deň, ale aj pre slávnostné obedy. Tento pokrm si získa srdce každého milovníka dobrého jedla a zaručene obohatí váš jedálniček.