Smetanovo-hubová omáčka

Smetanovo-hubová omáčka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Podľa ročného obdobia použijeme najlepšie čerstvé, poprípade sušené huby alebo naložené žampióny.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

150 g žampióny (čerstvé huby)
1 ks cibuľa
2 - 3 čajové lyžičky maslo
100 g anglická slanina
250 ml smotana
2 ks smotanový syr
podľa chuti mletý čierny korenie
bazalka
soľ

Postup varenia podľa receptu

Na kocky si nakrájame slaninu. Olúpeme a nadrobno nasekáme cibuľu. Na panvici si rozpálime olej a na ňom osmažíme cibuľku. K tomu pridáme slaninu a spoločne smažíme. Potom pridávame huby, ktoré chvíľu smažíme a k tomu prilejeme smotanu a vkladáme tavený syr. Keď sa nám syr rozpustí, osolíme, okoreníme a dochucujeme kmínom a bazalkou.

Omáčka je výborná s cestovinami, ale aj s inými prílohami.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Smetanovo-hubová omáčka

Smetanovo-hubová omáčka je výnimočne jemný a chutný pokrm, ktorý sa skvele hodí k mäsám, cestovinám alebo knedlíkom. Hlavnými ingredienciami sú čerstvé huby, smotana a korenie, ktoré vytvárajú lahodnú omáčku s bohatou chuťou. Jej príprava je jednoduchá a rýchla, čo z nej činí ideálnu voľbu pre bežný deň, ale aj pre slávnostné obedy. Tento pokrm si získa srdce každého milovníka dobrého jedla a zaručene obohatí váš jedálniček.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Omáčky, Smetanové omáčky
Štítky: Česká kuchyňa, omáčka

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Smetanovo-hubová omáčka.

Pridať komentár