Cesnaková pomazánka
![Cesnaková pomazánka](/i/sk/cesnakova-pomazanka.jpg)
Na silvestra, na oslavu alebo len tak pre spestrenie jedálnička. Tam všade sa hodí cesnaková pomazánka. Kúpime si bagetu, veku aj pečivo.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 ks syr - tavený
5 strúčikov kvalitný cesnak
petržlenová vňať
1 polievková lyžica horčica
1 štipka soľ
100 g maslo
100 g syr - tvrdý
2 balíčky majonéza
1 ks neochutené pomazánkové maslo
Postup varenia podľa receptu
Nakrájame alebo nastrúhame tvrdý syr a necháme ho v malej miske na stole.
Na doske si nasekáme petržlen a vysypeme do pripravenej veľkej misy.
Kvalitný cesnak si rozoberieme a pretlačíme tiež do misy. Dáme pomazánkové maslo. Hodíme kúsok pravého masla. Dáme lyžicu horčice. Nezabudnite na majonézu. Osolíme. Rozmixujeme. Primiešame tvrdý syr.
Všetky suroviny dôkladne premiešajte a natrite na obľúbené pečivo. Ozdobte bylinkami alebo paprikou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cesnaková pomazánka
Cesnaková nátierka je lahodné a jednoduché jedlo, ktoré oplýva výraznou chuťou a vôňou cesnaku. Základom nátierky je jemne nasekaný alebo utretý cesnak, ktorý sa mieša s tvarohovým alebo smotanovým syrom. Niekedy sa pridáva aj majonéza alebo jogurt pre krémovejšiu konzistenciu. Dôležitou súčasťou býva aj dochutenie soľou, korením a bylinkami, napríklad pažítkou alebo petržlenom. Cesnaková nátierka sa podáva na čerstvom pečive, často posypaná kúskami orechov alebo strúhaným syrom. Táto nátierka je ideálna pre milovníkov pikantných a aromatických jedál.