Zemiaková kaša
Klasická česká príloha z zemiakov.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
50g maslo
mletý alebo celý kmín
soľ
250 ml mlieko
6 ks zemiaky (stredné)
Postup varenia podľa receptu
Zemiaky umyjeme, oškrabeme, rozkrájame na štvrtky, znovu premývame, dáme do hrnca s vodou, ktorú osolíme a pridáme kmín. Povárime, kým sa zemiaky po prepichnutí vidlicou, nerozpadnú, cca. 30 min.
Keď sú zemiaky hotové, tak ich scedíme, pridáme maslo a roztlačíme alebo použijeme ručný šľahač. K tomu pri stálej miešaní pridávame ohriate mlieko. Miešame dovtedy, kým kaša nie je hladká, bez hrudiek.
Konzistencia závisí od vás, k redšej kaši použijeme viac mlieka.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiaková kaša
Bramborová kaša je obľúbeným jedlom slovenskej kuchyne, ktoré sa vyrába z varených zemiakov, mlieka a masla. Jej jemná textúra a lahodná chuť ju robia ideálnou prílohou k mnohým mäsovým jedlám, ako je sviečková alebo rezne. Kašu je možné ochutiť soľou, korením alebo cesnakom, čo dodáva ďalší rozmer. V domácnostiach je bramborová kaša často pripravovaná ako rýchle a výživné jedlo, ktoré si obľúbili nielen deti, ale aj dospelí. Tento jednoduchý, ale chutný pokrm si zaslúži miesto na nejednom stole.