Zemiaková kaša

Zemiaková kaša
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Klasická česká príloha z zemiakov.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

50g maslo
mletý alebo celý kmín
soľ
250 ml mlieko
6 ks zemiaky (stredné)

Postup varenia podľa receptu

Zemiaky umyjeme, oškrabeme, rozkrájame na štvrtky, znovu premývame, dáme do hrnca s vodou, ktorú osolíme a pridáme kmín. Povárime, kým sa zemiaky po prepichnutí vidlicou, nerozpadnú, cca. 30 min.

Keď sú zemiaky hotové, tak ich scedíme, pridáme maslo a roztlačíme alebo použijeme ručný šľahač. K tomu pri stálej miešaní pridávame ohriate mlieko. Miešame dovtedy, kým kaša nie je hladká, bez hrudiek.

Konzistencia závisí od vás, k redšej kaši použijeme viac mlieka.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiaková kaša

Bramborová kaša je obľúbeným jedlom slovenskej kuchyne, ktoré sa vyrába z varených zemiakov, mlieka a masla. Jej jemná textúra a lahodná chuť ju robia ideálnou prílohou k mnohým mäsovým jedlám, ako je sviečková alebo rezne. Kašu je možné ochutiť soľou, korením alebo cesnakom, čo dodáva ďalší rozmer. V domácnostiach je bramborová kaša často pripravovaná ako rýchle a výživné jedlo, ktoré si obľúbili nielen deti, ale aj dospelí. Tento jednoduchý, ale chutný pokrm si zaslúži miesto na nejednom stole.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Prílohy, Vegetariánske
Štítky: Česká kuchyňa, príloha, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Zemiaková kaša.

Pridať komentár