Ryžový šalát s kuracími kúskami
Samozrejme, prosím, poskytnite text, ktorý chcete preložiť do slovenčiny.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
200 - 300 g kuracie prsia
1 konzerva sterilizovaná kukurica
200 g jasmínová ryža
marináda 1 lyžica sójová omáčka
1 čajová lyžička horúca voda
soľ
1 čajová lyžička med
2 strúčiky cesnak
podľa chuti pórek
tatárska omáčka
biely jogurt alebo kyslá smotana
petržlenová vňať
podľa potreby olivový olej na smaženie
Postup varenia podľa receptu
Použijeme kuracie kúsky naložené v marináde z medu, sójovej omáčky a horúcej vody, k tomu pridáme utretý cesnak a trochu osolíme.
Kuracie mäso necháme marinovať minimálne hodinu, ale dlhšie, tým lepšie. Ryžu uvaríme do mäkka.
Slejeme sterilizovanú kukuricu, pór umyjeme a nakrájame na kolieska.
Kuracie kúsky vložíme na panvicu, kde ich prudko osmažíme na olivovom oleji.
V mise zmiešame ryžu, mäso a zeleninu. K tomu pridáme podľa chuti jogurt s tatárskou omáčkou.
Všetko potom posypeme čerstvo nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Salát podávame za studena.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Ryžový šalát s kuracími kúskami
Ryžový šalát s kuracími kúskami je vynikajúce a výživné jedlo, ktoré spája chute a textúry. Ryža sa varí do mäkka a mieša sa s chrumkavou zeleninou, ako sú papriky a uhorky. Kuracie mäso, pečené do zlata, dodáva šalátu šťavnatosť a bielkoviny. Tento pokrm je ideálny na obed alebo večeru, ľahký a osviežujúci, s možnosťou rôznych dochucení, napríklad bylinkami alebo dresingom. Ryžový šalát je perfektnou voľbou na pikniky, oslavy alebo ako rýchla domáca večera.