Jaternice knedlíky

Jaternice knedlíky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Toto sú klasické pečeňové knedličky, používané v našej obľúbenej polievke.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

mletý čierny korenie
1 ks vajce
100 g strúhanka
soľ
100 g bravčové pečeň
30 g maslo
cesnak

Postup varenia podľa receptu

Roztopíme si maslo a to si utrieme dohromady so soľou a vajcom. K tomu potom pridáme namixované pečene, čo najjemnejšiu strúhanku, cesnak a korenie. Zmiešame dohromady s ešte troškou najemno nasekanej pažítky a petržlenovej vňate. Vytvarujeme si malé knedlíčky.

Pečeňové knedlíčky sa varia priamo v polievke po dobu približne 10 minút.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Jaternice knedlíky

Pečeňové knedlíky sú tradičnou českou špecialitou, ktoré si získavajú obľubu vďaka svojej výraznej chuti a jednoduchému prípraveniu. Tieto malé knedlíky sa vyrábajú z jemne sekaných pečení, väčšinou kuracích alebo hovädzích, zmiešaných s cibuľou, strúhankou a korením. Podávajú sa často ako príloha k polievkam alebo omáčkam a dodávajú jedlám bohatú a aromatickú chuť. Sú obľúbené nielen na sviatočnom stole, ale aj ako pohostenie na rodinných stretnutiach. Pečeňové knedlíky predstavujú dokonalú kombináciu tradície a chuti.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Chute, Mleté mäso, Polievky
Tag: Česká kuchyňa, príloha

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Jaternice knedlíky.

Pridať komentár