Jaternice knedlíky

Toto sú klasické pečeňové knedličky, používané v našej obľúbenej polievke.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
mletý čierny korenie
1 ks vajce
100 g strúhanka
soľ
100 g bravčové pečeň
30 g maslo
cesnak
Postup varenia podľa receptu
Roztopíme si maslo a to si utrieme dohromady so soľou a vajcom. K tomu potom pridáme namixované pečene, čo najjemnejšiu strúhanku, cesnak a korenie. Zmiešame dohromady s ešte troškou najemno nasekanej pažítky a petržlenovej vňate. Vytvarujeme si malé knedlíčky.
Pečeňové knedlíčky sa varia priamo v polievke po dobu približne 10 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Jaternice knedlíky
Pečeňové knedlíky sú tradičnou českou špecialitou, ktoré si získavajú obľubu vďaka svojej výraznej chuti a jednoduchému prípraveniu. Tieto malé knedlíky sa vyrábajú z jemne sekaných pečení, väčšinou kuracích alebo hovädzích, zmiešaných s cibuľou, strúhankou a korením. Podávajú sa často ako príloha k polievkam alebo omáčkam a dodávajú jedlám bohatú a aromatickú chuť. Sú obľúbené nielen na sviatočnom stole, ale aj ako pohostenie na rodinných stretnutiach. Pečeňové knedlíky predstavujú dokonalú kombináciu tradície a chuti.