Čočka nakyslo

Čočka nakyslo
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Čočka nakyslo s údeninou, posypaná osmaženou cibuľou.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1/4 l kyslá smotana
2 ks cibuľa
1/2 lyžice hladká múka
2 lístky bobkový list
40 dkg čočka
na ozdobu cibuľa
podľa chuti čerstvé bylinky
podľa potreby ocot
dľa chuti soľ

Postup varenia podľa receptu

Šošovicu preberieme, prepláchneme a na 1 hodinu namočíme v studenej vode.

Olúpeme 2 cibule a pridáme s bobkovým listom do hrnca so šošovicou. Uvaríme.

Vyndáme bobkový list a cibulu. Slejeme vývar na polovicu.

V kyslej smotane rozmíchame múku, premiešame so šošovicou a povaríme.

Osolíme, pridáme ocot alebo citrón podľa chuti. Hodia sa aj nadrobno nakrájané bylinky - bazalka, libeček, petržlen alebo kôpor.

Podávame s chlebom, opraženou uzeninou a osmaženou cibuľkou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Čočka nakyslo

Čočka nakyslo je tradičné české jedlo, ktoré sa vyznačuje svojou lahodnou chuťou a jednoduchou prípravou. Hlavnými ingredienciami sú šošovica, ocot, cibuľa a korenie. Šošovica sa najprv uvarí do mäkka, potom sa zmieša s cibuľou zhnednutou na tuku a dochutí octom, soľou a korením. Toto jedlo sa často podáva ako príloha k mäsovým pokrmom, ale môže byť aj hlavným jedlom pre vegetariánov. Šošovica nakyslo je výživná, s vysokým obsahom bielkovín a vlákniny, čo z nej robí ideálnu voľbu pre zdravú stravu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Hlavné jedlo, Strukoviny, Prílohy, Vegetariánske
Štítky: Česká kuchyňa, príloha, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Čočka nakyslo.

Pridať komentár