Čočka nakyslo
![Čočka nakyslo](/i/sk/cocka-nakyslo.jpg)
Čočka nakyslo s údeninou, posypaná osmaženou cibuľou.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1/4 l kyslá smotana
2 ks cibuľa
1/2 lyžice hladká múka
2 lístky bobkový list
40 dkg čočka
na ozdobu cibuľa
podľa chuti čerstvé bylinky
podľa potreby ocot
dľa chuti soľ
Postup varenia podľa receptu
Šošovicu preberieme, prepláchneme a na 1 hodinu namočíme v studenej vode.
Olúpeme 2 cibule a pridáme s bobkovým listom do hrnca so šošovicou. Uvaríme.
Vyndáme bobkový list a cibulu. Slejeme vývar na polovicu.
V kyslej smotane rozmíchame múku, premiešame so šošovicou a povaríme.
Osolíme, pridáme ocot alebo citrón podľa chuti. Hodia sa aj nadrobno nakrájané bylinky - bazalka, libeček, petržlen alebo kôpor.
Podávame s chlebom, opraženou uzeninou a osmaženou cibuľkou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Čočka nakyslo
Čočka nakyslo je tradičné české jedlo, ktoré sa vyznačuje svojou lahodnou chuťou a jednoduchou prípravou. Hlavnými ingredienciami sú šošovica, ocot, cibuľa a korenie. Šošovica sa najprv uvarí do mäkka, potom sa zmieša s cibuľou zhnednutou na tuku a dochutí octom, soľou a korením. Toto jedlo sa často podáva ako príloha k mäsovým pokrmom, ale môže byť aj hlavným jedlom pre vegetariánov. Šošovica nakyslo je výživná, s vysokým obsahom bielkovín a vlákniny, čo z nej robí ideálnu voľbu pre zdravú stravu.