Vanilkové rožky

Vanilkové rožky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Vanilkové rožky sú tradičným vianočným cukrím a robia sa ako jedny z prvých cukroviniek, pretože potrebujú odležať. Je dobré ich mať hotové aspoň 2 týždne vopred.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

60 g mletá orechová jadra
60 g práškový cukor
140 g maslo alebo rastlinný tuk
1 ks žĺtok
práškový a vanilkový cukor
180 g hladká múka
štipka škorica

Postup varenia podľa receptu

Ochladený a nakrájaný tuk na plátky prehnietame spolu s práškovým cukrom a múkou, pridáme žĺtok, vanilínový cukor, škoricu a mleté orechy a vyhnietime si hladké cesto. To potom dáme do chladničky odležať zabalené v mikrotenu, aby nám neokoral..

Z cesta si odtrhávame kúsky, z ktorých vyvaľujeme valčeky, ohýbame do klasického tvaru a pokladáme na vymastený plech alebo na papier na pečenie.

Vkladáme do rúry na 180°C, kým nám nezružovie. Potom, čo ich vyberieme, obalujeme v zmesi práškového cukru a vanilínu a dáme vychladnúť.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Vanilkové rožky

Vanilkové rožky sú tradičné české vianočné cukrovinky, ktoré potešia nielen svojou chuťou, ale aj jemnou vôňou vanilky. Tieto malé, mesiacovito tvarované sušienky sa zvyčajne pripravujú z masla, múky, mletých orechov a vanilkového cukru. Po upečení sa obalujú v práškovom cukre, čo im dodáva sladký vzhľad a chuť. Vanilkové rožky sú obľúbené nielen počas sviatkov, ale aj po celý rok ako výnimočná pochúťka k čaju alebo káve.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Cukrovinky, Vianočné jedlo
Štítky: Česká kuchyňa, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Vanilkové rožky.

Pridať komentár