Kulajda s vajcami

Kulajda s vajcami
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Olúpeme si zemiaky, na kocky nakrájime a dáme variť vo vopred osolenej vode. Pridáme nadrobno nakrájaný kôpor, bobkový list, čierne korenie, nové korenie a osolíme.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 pohár šľahačka
2 listy bobkový list
3 lyžice nasekaný kôpor
4 lyžice polohladká múka
2 l voda
4 ks vajíčka
2 guľôčky čierne korenie
3 guľôčky nové korenie
4 ks zemiaky
1 lyžica ocot

Postup varenia podľa receptu

Po zmäknutí zemiakov pridáme múku, ktorou kulajdu zahustíme. Ďalej varíme a pridávame smotanu na šľahanie a ocot.

Keď je kulajda hotová, vyklepneme do nej ešte celé vajcia. Koľko strávnikov, toľko vajec. Takto ešte chvíľu povaríme.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kulajda s vajcami

Kulajda s vajcami je tradičná česká polievka, ktorá vyniká svojou bohatou chuťou a krémovou konzistenciou. Hlavnými ingredienciami sú zemiaky, huby, kyslá smotana a kôpor, ktoré vytvárajú jedinečnú kombináciu. V polievke sa zvyčajne podávajú aj varené vajcia, ktoré dodávajú pokrmu na výživnosti a chuti. Kulajda je obľúbená najmä v chladných mesiacoch a často sa servíruje ako hlavný chod. Táto lahodná polievka je symbolom českej kuchyne a jej príprava prináša do domácnosti príjemnú atmosféru.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Polievky, Vegetariánske, Zeleninové
Štítky: Česká kuchyňa, polievka, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kulajda s vajcami.

Pridať komentár