Kulajda s vajcami
![Kulajda s vajcami](/i/sk/kulajda-s-vajcami.jpg)
Olúpeme si zemiaky, na kocky nakrájime a dáme variť vo vopred osolenej vode. Pridáme nadrobno nakrájaný kôpor, bobkový list, čierne korenie, nové korenie a osolíme.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 pohár šľahačka
2 listy bobkový list
3 lyžice nasekaný kôpor
4 lyžice polohladká múka
2 l voda
4 ks vajíčka
2 guľôčky čierne korenie
3 guľôčky nové korenie
4 ks zemiaky
1 lyžica ocot
Postup varenia podľa receptu
Po zmäknutí zemiakov pridáme múku, ktorou kulajdu zahustíme. Ďalej varíme a pridávame smotanu na šľahanie a ocot.
Keď je kulajda hotová, vyklepneme do nej ešte celé vajcia. Koľko strávnikov, toľko vajec. Takto ešte chvíľu povaríme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kulajda s vajcami
Kulajda s vajcami je tradičná česká polievka, ktorá vyniká svojou bohatou chuťou a krémovou konzistenciou. Hlavnými ingredienciami sú zemiaky, huby, kyslá smotana a kôpor, ktoré vytvárajú jedinečnú kombináciu. V polievke sa zvyčajne podávajú aj varené vajcia, ktoré dodávajú pokrmu na výživnosti a chuti. Kulajda je obľúbená najmä v chladných mesiacoch a často sa servíruje ako hlavný chod. Táto lahodná polievka je symbolom českej kuchyne a jej príprava prináša do domácnosti príjemnú atmosféru.