Krehké vianočné pečivo
![Krehké vianočné pečivo](/i/sk/krehke-vianocne-pecivo.jpg)
V mise si uhnieteme cesto z nastrúhaného masla, múky, žĺtku, octu a vlažnej vody, je-li potrebné. Cez noc ukládame do chladničky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
na obalenie cukor múčka
náplň marmeláda
povidla
cesto 2 lyžičky ocot
280 g hladká múka
2 ks žĺtok
280 g maslo
1 lyžica vlažná voda
Postup varenia podľa receptu
Na pomúčenom vále si vyvaľkáme 3mm hrubý plát. Výrezom vykrájame z cesta kolieska, ktoré vkladáme do mušľovej formičky a plníme marmeládou.
Pokladáme na plech a pečieme asi pri 200°C do zlatista.
Mušličky potom obalujeme v práškovom cukre.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Krehké vianočné pečivo
Krehké vianočné pečivo je tradičnou súčasťou slovenských Vianoc. Jeho príprava je obľúbeným rituálom, ktorý spája rodiny. Pečivo sa vyrába z jemnej múky, masla a cukru, často doplnené o rôznorodé orechy alebo čokoládu. Aj keď existuje mnoho rôznych receptov, spoločným znakom je jeho krehkosť a rozplývavá chuť. Pečenie a zdobenie pečiva sa stáva zábavou, ktorá prináša radosť a vôňu sviatkov do každého domova. Tento sladký poklad nezabúda potešiť nielen chuťové poháriky, ale aj sviatočnú atmosféru.