Krehké vianočné pečivo

Krehké vianočné pečivo
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

V mise si uhnieteme cesto z nastrúhaného masla, múky, žĺtku, octu a vlažnej vody, je-li potrebné. Cez noc ukládame do chladničky.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

na obalenie cukor múčka
náplň marmeláda
povidla
cesto 2 lyžičky ocot
280 g hladká múka
2 ks žĺtok
280 g maslo
1 lyžica vlažná voda

Postup varenia podľa receptu

Na pomúčenom vále si vyvaľkáme 3mm hrubý plát. Výrezom vykrájame z cesta kolieska, ktoré vkladáme do mušľovej formičky a plníme marmeládou.

Pokladáme na plech a pečieme asi pri 200°C do zlatista.

Mušličky potom obalujeme v práškovom cukre.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Krehké vianočné pečivo

Krehké vianočné pečivo je tradičnou súčasťou slovenských Vianoc. Jeho príprava je obľúbeným rituálom, ktorý spája rodiny. Pečivo sa vyrába z jemnej múky, masla a cukru, často doplnené o rôznorodé orechy alebo čokoládu. Aj keď existuje mnoho rôznych receptov, spoločným znakom je jeho krehkosť a rozplývavá chuť. Pečenie a zdobenie pečiva sa stáva zábavou, ktorá prináša radosť a vôňu sviatkov do každého domova. Tento sladký poklad nezabúda potešiť nielen chuťové poháriky, ale aj sviatočnú atmosféru.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Cukrovinky, Pre deti, Vianočné jedlo
Štítky: Česká kuchyňa, cukrovinky, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Krehké vianočné pečivo.

Pridať komentár