Listový jablkový závin

Listový jablkový závin
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Omyjeme, olúpeme a na hrubom strúhadle nastrúhame jablká, z ktorých vymačkáme šťavu.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 kg jablko
1 balíček listové cesto
1 balíček vanilkový cukor
na potretie vaječné žĺtky
podľa chuti mletá škorica
rozinky
podľa potreby cukor prášok
voda
strúhanka
hladká múka

Postup varenia podľa receptu

Na pomúčenom podklade si rozvaľkáme lístkové cesto, ktoré posypeme strúhankou a na ňu potom nakladáme nastrúhané jablká. Takhle posypeme mletou škoricou, vanilkovým cukrom a hrozienkami. Zabalíme ho do závinu a preložíme na pomúčený plech. Z cesta by sme mali urobiť 2 záviny, ktoré na plechu potierame vyšľahaným žĺtkom a prepichujeme špáratkom, aby nám záviny nepraskali.

Vkladáme do trúby na 180°C a pečieme 20-30 minút. Keď nám záviny zezlatnú do peknej hnedej, máme hotovo.

Keď vyberieme z trúby, necháme chvíľku vychladnúť, potom zdobíme práškovým cukrom a krájame.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Listový jablkový závin

Jablkový závin z lístkového cesta je tradičným dezertom, ktorý poteší nielen svojou chuťou, ale aj vôňou. Tento lahodný pokrm sa pripravuje z tenkého lístkového cesta, ktoré je plnené nastrúhanými jablkami, cukrom, škoricou a hrozienkami. Po upečení získava zlatistú farbu a chrumkavú štruktúru. Často sa podáva posypaný práškovým cukrom a môže byť doplnený šľahačkou alebo vanilkovou zmrzlinou. Je obľúbeným receptom najmä v jesenných mesiacoch, keď sú jablká v sezóne.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Dezerty, Dobroty, Cukrárenské výrobky, Ovocný, Pre deti
Tag: Česká kuchyňa, dezert, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Listový jablkový závin.

Pridať komentár