Listový jablkový závin

Omyjeme, olúpeme a na hrubom strúhadle nastrúhame jablká, z ktorých vymačkáme šťavu.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 kg jablko
1 balíček listové cesto
1 balíček vanilkový cukor
na potretie vaječné žĺtky
podľa chuti mletá škorica
rozinky
podľa potreby cukor prášok
voda
strúhanka
hladká múka
Postup varenia podľa receptu
Na pomúčenom podklade si rozvaľkáme lístkové cesto, ktoré posypeme strúhankou a na ňu potom nakladáme nastrúhané jablká. Takhle posypeme mletou škoricou, vanilkovým cukrom a hrozienkami. Zabalíme ho do závinu a preložíme na pomúčený plech. Z cesta by sme mali urobiť 2 záviny, ktoré na plechu potierame vyšľahaným žĺtkom a prepichujeme špáratkom, aby nám záviny nepraskali.
Vkladáme do trúby na 180°C a pečieme 20-30 minút. Keď nám záviny zezlatnú do peknej hnedej, máme hotovo.
Keď vyberieme z trúby, necháme chvíľku vychladnúť, potom zdobíme práškovým cukrom a krájame.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Listový jablkový závin
Jablkový závin z lístkového cesta je tradičným dezertom, ktorý poteší nielen svojou chuťou, ale aj vôňou. Tento lahodný pokrm sa pripravuje z tenkého lístkového cesta, ktoré je plnené nastrúhanými jablkami, cukrom, škoricou a hrozienkami. Po upečení získava zlatistú farbu a chrumkavú štruktúru. Často sa podáva posypaný práškovým cukrom a môže byť doplnený šľahačkou alebo vanilkovou zmrzlinou. Je obľúbeným receptom najmä v jesenných mesiacoch, keď sú jablká v sezóne.