Domáci naložený hermelín
![Domáci naložený hermelín](/i/sk/domaci-nalozeny-hermelin.jpg)
Utierame si cesnak, zmiešame so soľou a paprikou. Prestrihneme pozdĺžne hermelíny, ich vnútro potrieme cesnakovou zmesou a znova spojíme. Potom ešte prekrojíme na polovice priečne.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 ks hermelín
5 guličiek nové korenie
3 strúčiky cesnak
1 čajová lyžička horčičné semienko
2 ks bobkový list
2 ks naložené feferónky
1 čajová lyžička sladká mletá paprika
18 guličiek čierny korenie
2 ks cibuľa (väčšia)
podľa potreby olej
Postup varenia podľa receptu
Hermelíny takto vkladáme do pohára spolu s novým korením, čiernym korením, horčicovými semienkami a bobkovými listami. Cibuľu nakrájanú na kolieska priebežne vkladáme medzi syry, rovnako ako na prúžky nakrájané feferónky.
Hermelíny v pohári zalejeme olejom, uzavrieme a necháme 5-7 dní odležať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Domáci naložený hermelín
Domáce nakladaný hermelín je obľúbená česká pochúťka, ktorá spája chuť vyzretého syra a aromatických byliniek. Hermelín sa najprv marinúva v oleji s cesnakom, chili a rozmarínom, čo mu dodáva výraznú chuť. Po niekoľkých dňoch máčania sa chute a vône syra rozvinú, čo ho robí ideálnym predjedlom či súťažným jedlom na posedenie s priateľmi. Tento recept je jednoduchý, a pritom výsledná delikatesa je lahodná a lákavá. Podáva sa najčastejšie s čerstvým chlebom alebo pečivom a pohárom dobre vychladeného piva.