Domáci naložený hermelín

Domáci naložený hermelín
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Utierame si cesnak, zmiešame so soľou a paprikou. Prestrihneme pozdĺžne hermelíny, ich vnútro potrieme cesnakovou zmesou a znova spojíme. Potom ešte prekrojíme na polovice priečne.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

4 ks hermelín
5 guličiek nové korenie
3 strúčiky cesnak
1 čajová lyžička horčičné semienko
2 ks bobkový list
2 ks naložené feferónky
1 čajová lyžička sladká mletá paprika
18 guličiek čierny korenie
2 ks cibuľa (väčšia)
podľa potreby olej

Postup varenia podľa receptu

Hermelíny takto vkladáme do pohára spolu s novým korením, čiernym korením, horčicovými semienkami a bobkovými listami. Cibuľu nakrájanú na kolieska priebežne vkladáme medzi syry, rovnako ako na prúžky nakrájané feferónky.

Hermelíny v pohári zalejeme olejom, uzavrieme a necháme 5-7 dní odležať.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Domáci naložený hermelín

Domáce nakladaný hermelín je obľúbená česká pochúťka, ktorá spája chuť vyzretého syra a aromatických byliniek. Hermelín sa najprv marinúva v oleji s cesnakom, chili a rozmarínom, čo mu dodáva výraznú chuť. Po niekoľkých dňoch máčania sa chute a vône syra rozvinú, čo ho robí ideálnym predjedlom či súťažným jedlom na posedenie s priateľmi. Tento recept je jednoduchý, a pritom výsledná delikatesa je lahodná a lákavá. Podáva sa najčastejšie s čerstvým chlebom alebo pečivom a pohárom dobre vychladeného piva.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Chute, Predjedlo, Vegetariánske
Štítky: Česká kuchyňa, predjedlo, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Domáci naložený hermelín.

Pridať komentár