Marhuľový koláč
![Marhuľový koláč](/i/sk/marhulovy-kolac.jpg)
Začneme tým, že si premiešame hladkú múku, prášok do pečiva a práškový cukor. To potom premiešame s vajcom a šľahačkou.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
cesto 1/2 kg hladká múka
1/4 l šľahačka
1 balíček kypriaci prášok
1/4 l cukor krupica
3 ks vajcia
1 tanier polené marhule
drobenka 100 g hrubá múka
60 g cukor prášok
60 g maslo
podľa potreby mandľové plátky
strúhaný kokos na vysypanie
tuk na vymastenie
Postup varenia podľa receptu
Pripravíme si drobenku tak, že zmiešame cukor s hrubou múkou a roztopeným maslom. Rukami pekne premiešame.
Tukom vymastíme hlboký plech a vysypeme ho nastrúhaným kokosom. Do neho nalejeme cesto a na to cesto pokladáme polovičky vylúpaných marhúľ. Posypeme drobenkou a navrch ešte mandľami.
Vkladáme do trúby na 180 °C a pečieme po dobu asi 30 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Marhuľový koláč
Marhuľový koláč je lahodný dezert, ktorý sa vyznačuje šťavnatými marhuľami zasadenými do krehkého cesta. Táto pochúťka je obľúbená najmä v letných mesiacoch, keď sú marhule čerstvé a sladké. Koláč je možné pripraviť s rôznymi druhmi ciest, ako je napríklad kysnuté alebo krehké, a často sa dopĺňa cukrovou krustou či mandľovými plátkami. Ideálne je podávať ho s kopečkom zmrzliny alebo šľahačkou. Marhuľový koláč je skvelým spôsobom, ako využiť sezónne ovocie a vychutnať si kombináciu sladkej a kyslej chuti.