Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Vezmeme si rohlíky, nakrájíme na kocky a necháme usušiť. Usušené namočíme v mlieku. Rozklepneme si vajce, oddelíme si bielky od žĺtkov, ku ktorým pridáme mlieko, múku, jemne muškátový kvet a osolíme. Z tohto vyšľaháme cesto. Z bielkov si vyšľaháme sneh.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

5 ks vajcia
štipka muškátový kvet
500 ml mlieko
300 g hrubá múka
800 g rožky alebo žemle z bieleho pečiva
30 g petržlenová vňať
štipka soli

Postup varenia podľa receptu

K namočeným kockám pečiva pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať a vyšľahané cestíčko. Všetko premiešame a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.

Cesto zabalíme do fólie a vytvarujeme do knedlíkov. Potom fóliu na niekoľkých miestach prepichneme. Vkladáme do vriacej vody na dobu cca. 20 minút.

Po vybratí vybalíme, môžeme ihneď krájať a podávať.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík je tradičný český pokrm, ktorý sa vyznačuje svojou jemnou a nadýchanou textúrou. Obvykle sa pripravuje z zemiakového cesta s prídavkom húsok, vajec a soli. Na rozdiel od iných knedlíkov sa Karlovarský knedlík varí, čo mu dodáva špecifickú chuť. Často sa podáva ako príloha k mäsovým pokrmom, najmä k sviečkovej alebo pečeným mäsám. Tento knedlík patrí k obľúbeným pokrmom českej kuchyne a je známy svojou vynikajúcou kombináciou chutí.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Prílohy, Vegetariánske
Štítky: Česká kuchyňa, príloha, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Karlovarský knedlík.

Pridať komentár