Karlovarský knedlík
![Karlovarský knedlík](/i/sk/karlovarsky-knedlik.jpg)
Vezmeme si rohlíky, nakrájíme na kocky a necháme usušiť. Usušené namočíme v mlieku. Rozklepneme si vajce, oddelíme si bielky od žĺtkov, ku ktorým pridáme mlieko, múku, jemne muškátový kvet a osolíme. Z tohto vyšľaháme cesto. Z bielkov si vyšľaháme sneh.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
5 ks vajcia
štipka muškátový kvet
500 ml mlieko
300 g hrubá múka
800 g rožky alebo žemle z bieleho pečiva
30 g petržlenová vňať
štipka soli
Postup varenia podľa receptu
K namočeným kockám pečiva pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať a vyšľahané cestíčko. Všetko premiešame a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
Cesto zabalíme do fólie a vytvarujeme do knedlíkov. Potom fóliu na niekoľkých miestach prepichneme. Vkladáme do vriacej vody na dobu cca. 20 minút.
Po vybratí vybalíme, môžeme ihneď krájať a podávať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík je tradičný český pokrm, ktorý sa vyznačuje svojou jemnou a nadýchanou textúrou. Obvykle sa pripravuje z zemiakového cesta s prídavkom húsok, vajec a soli. Na rozdiel od iných knedlíkov sa Karlovarský knedlík varí, čo mu dodáva špecifickú chuť. Často sa podáva ako príloha k mäsovým pokrmom, najmä k sviečkovej alebo pečeným mäsám. Tento knedlík patrí k obľúbeným pokrmom českej kuchyne a je známy svojou vynikajúcou kombináciou chutí.