Maminky vanilkové rohlíčky

Maminky vanilkové rohlíčky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Cez noc si necháme povoliť tuk. Ten potom s ostatnými surovinami zmiešame a vyhnieteme do tuhšejšieho cesta. Hotové dávame do chladničky oddýchnuť.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

vanilkový cukor
na obalenie cukor prášok
cesto 100 g Hera
150 g hladká múka
1 ks žĺtok
50 g mleté lieskové orechy
20 g cukor

Postup varenia podľa receptu

Z cesta potom trháme rovnaké kúsky, z ktorých tvarujeme rožky. Tieto klademe na vymastený plech a ten potom vkladáme do rúry na 150°C na 10-15 minút.

Zmiešame si vanilkový s práškovým cukrom a ešte teplé rožky v nich obalujeme.

Aby nám rožky stihli zvláčnieť, tak ich robíme asi tak 3 týždne pred sviatkami.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Maminky vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky sú tradičným českým cukrovím, ktoré je neodmysliteľnou súčasťou vianočného pečenia. Vďaka svojmu jemnému, maslovému cestu a bohatej vanilkovej chuti si získali srdcia mnohých generácií. Po upečení sa obvykle obalujú v práškovom cukre, čo im dodáva nádhernú sladkosť. Maminky často používajú rodinné recepty, ktoré odovzdávajú z generácie na generáciu. Tento dezert sa nielenže skvele hodí k šálke čaju či kávy, ale tiež vytvára nezabudnuteľnú vianočnú atmosféru v našich domovoch.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Cukrovinky, Vianočné jedlo
Štítky: Česká kuchyňa, cukrovinky, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Maminky vanilkové rohlíčky.

Pridať komentár