Maminky vanilkové rohlíčky
![Maminky vanilkové rohlíčky](/i/sk/maminky-vanilkove-rohlicky.jpg)
Cez noc si necháme povoliť tuk. Ten potom s ostatnými surovinami zmiešame a vyhnieteme do tuhšejšieho cesta. Hotové dávame do chladničky oddýchnuť.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
vanilkový cukor
na obalenie cukor prášok
cesto 100 g Hera
150 g hladká múka
1 ks žĺtok
50 g mleté lieskové orechy
20 g cukor
Postup varenia podľa receptu
Z cesta potom trháme rovnaké kúsky, z ktorých tvarujeme rožky. Tieto klademe na vymastený plech a ten potom vkladáme do rúry na 150°C na 10-15 minút.
Zmiešame si vanilkový s práškovým cukrom a ešte teplé rožky v nich obalujeme.
Aby nám rožky stihli zvláčnieť, tak ich robíme asi tak 3 týždne pred sviatkami.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Maminky vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky sú tradičným českým cukrovím, ktoré je neodmysliteľnou súčasťou vianočného pečenia. Vďaka svojmu jemnému, maslovému cestu a bohatej vanilkovej chuti si získali srdcia mnohých generácií. Po upečení sa obvykle obalujú v práškovom cukre, čo im dodáva nádhernú sladkosť. Maminky často používajú rodinné recepty, ktoré odovzdávajú z generácie na generáciu. Tento dezert sa nielenže skvele hodí k šálke čaju či kávy, ale tiež vytvára nezabudnuteľnú vianočnú atmosféru v našich domovoch.