Indiánky
![Indiánky](/i/sk/indianky.jpg)
Do misy si dáme bielky, cukor a marmeládu. K tomu prilejeme stranou zmiešanú kyselinu citrónovú s farbivom v troške vody. Všetko riadne vyšľaháme do snehu.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
3 lyžice pikantná marmeláda
1/2 hrnku cukor kryštál
3 ks bielok
1 balíček veľké detské piškóty
1/4 lyžičky kyselina citrónová
27 g cukor kryštál
voda
1/2 lyžičky potravinárske farbivo
poleva 50 g ztužený tuk
100 g čokoláda na varenie
Postup varenia podľa receptu
Vedľa si do menšieho hrnca nasypeme cukor a zalejeme vodou, aby bola len tesne nad cukrom a uvaríme. Keď sa nám zmes pekne ťahá, zašľahávame postupne do snehu.
Sneh potom striekame na piškóty buď kúpené alebo doma upečené. Hotové dávame vychladnúť, aby nám stuhli. Potom namáčame v čokoláde.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Indiánky
Indiánky sú obľúbené české cukrovinky, ktoré sa vyrábajú z dvoch chrumkavých piškót spojených sladkým krémom. Tento dezert je často čokoládovo polevený, čo mu dodáva na chuti a atraktivite. Indiánky sú známe svojou lahodnou kombináciou chutí a textúr, čo ich robí ideálnymi k čaju alebo káve. Sú populárne nielen medzi deťmi, ale aj dospelými, ktorí si na nich radi pochutnávajú. Tento výrobok je typickým príkladom českej cukrárskej tradície, ktorá oslavuje jednoduchosť a poctivé suroviny.