Indiánky

Indiánky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Do misy si dáme bielky, cukor a marmeládu. K tomu prilejeme stranou zmiešanú kyselinu citrónovú s farbivom v troške vody. Všetko riadne vyšľaháme do snehu.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

3 lyžice pikantná marmeláda
1/2 hrnku cukor kryštál
3 ks bielok
1 balíček veľké detské piškóty
1/4 lyžičky kyselina citrónová
27 g cukor kryštál
voda
1/2 lyžičky potravinárske farbivo
poleva 50 g ztužený tuk
100 g čokoláda na varenie

Postup varenia podľa receptu

Vedľa si do menšieho hrnca nasypeme cukor a zalejeme vodou, aby bola len tesne nad cukrom a uvaríme. Keď sa nám zmes pekne ťahá, zašľahávame postupne do snehu.

Sneh potom striekame na piškóty buď kúpené alebo doma upečené. Hotové dávame vychladnúť, aby nám stuhli. Potom namáčame v čokoláde.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Indiánky

Indiánky sú obľúbené české cukrovinky, ktoré sa vyrábajú z dvoch chrumkavých piškót spojených sladkým krémom. Tento dezert je často čokoládovo polevený, čo mu dodáva na chuti a atraktivite. Indiánky sú známe svojou lahodnou kombináciou chutí a textúr, čo ich robí ideálnymi k čaju alebo káve. Sú populárne nielen medzi deťmi, ale aj dospelými, ktorí si na nich radi pochutnávajú. Tento výrobok je typickým príkladom českej cukrárskej tradície, ktorá oslavuje jednoduchosť a poctivé suroviny.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Cukrovinky, Dezerty, Pre deti, Vianočné jedlo
Štítky: Česká kuchyňa, cukrovinky, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Indiánky.

Pridať komentár