Pálivé plnené vajcia
![Pálivé plnené vajcia](/i/sk/palive-plnene-vajcia.jpg)
Všetky vajcia si uvaríme na tvrdo, olúpeme a štyri z nich pozdĺžne rozrežeme a vylúpeme z nich žĺtky, tie dáme neskôr do náplne. Tým zvyšným vajciam len zarežeme špičky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
pažítka
pálivá horčica
mletý čierny korenie
10 dkg tvrdý syr
6 ks vajíčka
5 dkg chrenová nátierková soľ
2 ks paradajka
soľ
mletá pálivá paprika
na ozdobu tatárska omáčka
čerstvá petržlenová vňať
Postup varenia podľa receptu
Na náplň si v miske zmiešame chrenové maslo, nastrúhaný syr a čerstvo nasekanú pažítku. K tomu ešte pridáme horčicu, pálivú papriku, osolíme, okoreníme. Takto všetko dohromady vyšľaháme. Ako posledné pridáme vylúpané žĺtky. Keď sme dôkladne premiešali, umiestnime na hodinu do chladničky.
Medzitým si vezmeme paradajky a vydlabeme ich vnútro. Vezmeme vajíčka s odrezanými špičkami, postavíme ich, na špičku dáme náplň a priklopíme paradajkou. Môžeme potom tatárkou pofŕkať, vyzerajú ako červené muchotrávky.
Vydlabané vajce potom vyplníme náplňou a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Kým nepodávame, nechávame v chlade.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pálivé plnené vajcia
Štipľavé plnené vajcia sú lahodnou a pikantnou pochúťkou, ktorá poteší všetkých milovníkov ostrejších chutí. Toto jedlo sa pripravuje varom vajec, ktoré sa následne lúpu a plnia zmesou žĺtkov, majonézy a rôznych korenín, často s prídavkom pálivých papričiek alebo chili. Výsledkom nie je len efektný predkrm, ale aj skvelá voľba pre oslavy a párty. Štipľavé plnené vajcia je možné ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou alebo kúskami papriky na vylepšenie vzhľadu a chuti. Skvele sa hodí k vínu alebo ako súčasť studeného bufetu.