Orechové rožky so smotanou

Orechové rožky so smotanou
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

České vianočné pečivo.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

150 g práškový cukor
180 g mleté orechy
1/2 hrnčeku smotana
450 g hladká múka
250 g maslo

Postup varenia podľa receptu

Vezmeme všetky suroviny na cesto, zadeláme ho a dáme na 2 hodiny do chladničky.

Z cesta potom odlupujeme kúsky podľa potreby veľké a tvarujeme z nich rohlíčky, ktoré kladieme na plech vymazaný maslom jeden vedľa druhého, aby sa nás nedotýkali.

Vkladáme do predhriatej trúby na 180 °C a pečieme po dobu 8-10 minút.

Necháme chvíľku vychladnúť a ešte teplé obalíme v práškovom cukre.

Rohlíčky vydržia skladované v chlade.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Orechové rožky so smotanou

Orechové rohlíčky so smotanou sú obľúbeným dezertom, ktorý si získava srdcia milovníkov sladkostí. Cesto, obohatené jemne mletými orechmi, sa pečie do zlata a potom sa plní sametovou smotanovou náplňou. Tieto rohlíčky sú často posypané práškovým cukrom, čo im dodáva lahodnú sladkú bodku. Perfektne sa hodia k šálke kávy alebo čaju, či už na sviatočnej tabuli, alebo ako každodenné mlsanie. Orechové rohlíčky sú nielen chutné, ale aj príjemne voňajú a vytvárajú hrejivú atmosféru domova.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Cukrovinky, Dobroty, Cukrárenské výrobky, Pre deti, Vianočné jedlo, Veľká noc
Štítky: Česká kuchyňa, cukrovinky, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Orechové rožky so smotanou.

Pridať komentár