Orechové rožky so smotanou
![Orechové rožky so smotanou](/i/sk/orechove-rozky-so-smotanou.jpg)
České vianočné pečivo.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
150 g práškový cukor
180 g mleté orechy
1/2 hrnčeku smotana
450 g hladká múka
250 g maslo
Postup varenia podľa receptu
Vezmeme všetky suroviny na cesto, zadeláme ho a dáme na 2 hodiny do chladničky.
Z cesta potom odlupujeme kúsky podľa potreby veľké a tvarujeme z nich rohlíčky, ktoré kladieme na plech vymazaný maslom jeden vedľa druhého, aby sa nás nedotýkali.
Vkladáme do predhriatej trúby na 180 °C a pečieme po dobu 8-10 minút.
Necháme chvíľku vychladnúť a ešte teplé obalíme v práškovom cukre.
Rohlíčky vydržia skladované v chlade.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Orechové rožky so smotanou
Orechové rohlíčky so smotanou sú obľúbeným dezertom, ktorý si získava srdcia milovníkov sladkostí. Cesto, obohatené jemne mletými orechmi, sa pečie do zlata a potom sa plní sametovou smotanovou náplňou. Tieto rohlíčky sú často posypané práškovým cukrom, čo im dodáva lahodnú sladkú bodku. Perfektne sa hodia k šálke kávy alebo čaju, či už na sviatočnej tabuli, alebo ako každodenné mlsanie. Orechové rohlíčky sú nielen chutné, ale aj príjemne voňajú a vytvárajú hrejivú atmosféru domova.