Kvietková kapusta

Kvietková kapusta
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Očistený karfiol rozoberieme na ružičky.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 ks karfiol
1 ks cibuľa
3 - 4 ks vajcia
1 hrnček voda
rastlinný olej
kmín
soľ

Postup varenia podľa receptu

V panvici s rozpáleným olejom dáme smažiť nadrobno nasekanú cibuľku. Smažíme do zružovenia. Potom zalijeme vodou. Chvíľu povaríme a pridáme karfiol. Pridáme kmín, osolíme, okoreníme.

Karfiol priklopíme a nechávame zvoľna dusiť, kým karfiol nezmäkne.

Medzitým si vyšľaháme vajcia. Uvarený karfiol opatrne roztlačíme, pridáme vajcia a po premiešaní dáme na 5 minút variť.

Karfiolový mozeček podávame s čerstvým chlebom alebo zemiakovou kašou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kvietková kapusta

Kvietkový mozog je obľúbené jedlo v slovenskej kuchyni, ktoré sa pripravuje z karfiolu. Tento jednoduchý recept je vhodný nielen pre vegetariánov. Karfiol sa najprv uvarí a potom naseká na menšie kúsky. Následne sa podusí na masle alebo oleji s cibuľou a vajcami, čo mu dodá lahodnú chuť a jemnú textúru. Dochucuje sa soľou, korením a obľúbenými bylinkami. Podáva sa často s zemiakmi, čerstvým chlebom alebo ako samostatné jedlo. Tento zdravý pokrm je ideálny na rýchly a výživný obed či večeru.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Hlavné jedlo, Vegetariánske, Zeleninové
Štítky: Česká kuchyňa, hlavné jedlo, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kvietková kapusta.

Pridať komentár