Kvietková kapusta
![Kvietková kapusta](/i/sk/kvietkova-kapusta.jpg)
Očistený karfiol rozoberieme na ružičky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 ks karfiol
1 ks cibuľa
3 - 4 ks vajcia
1 hrnček voda
rastlinný olej
kmín
soľ
Postup varenia podľa receptu
V panvici s rozpáleným olejom dáme smažiť nadrobno nasekanú cibuľku. Smažíme do zružovenia. Potom zalijeme vodou. Chvíľu povaríme a pridáme karfiol. Pridáme kmín, osolíme, okoreníme.
Karfiol priklopíme a nechávame zvoľna dusiť, kým karfiol nezmäkne.
Medzitým si vyšľaháme vajcia. Uvarený karfiol opatrne roztlačíme, pridáme vajcia a po premiešaní dáme na 5 minút variť.
Karfiolový mozeček podávame s čerstvým chlebom alebo zemiakovou kašou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kvietková kapusta
Kvietkový mozog je obľúbené jedlo v slovenskej kuchyni, ktoré sa pripravuje z karfiolu. Tento jednoduchý recept je vhodný nielen pre vegetariánov. Karfiol sa najprv uvarí a potom naseká na menšie kúsky. Následne sa podusí na masle alebo oleji s cibuľou a vajcami, čo mu dodá lahodnú chuť a jemnú textúru. Dochucuje sa soľou, korením a obľúbenými bylinkami. Podáva sa často s zemiakmi, čerstvým chlebom alebo ako samostatné jedlo. Tento zdravý pokrm je ideálny na rýchly a výživný obed či večeru.