Výborné piškótové cesto
![Výborné piškótové cesto](/i/sk/vyborne-piskotove-cesto.jpg)
Piškótové cesto je vhodné na tortové korpusy, kedy môžeme robiť zo 4 vajec alebo na bábovku, kedy použijeme 7 vajec. K každému vajcu dávame lyžicu oleja.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
cesto 160 g cukor kryštál
4 ks vajcia
160 g polohrúbka múka
4 lyžice olej
Postup varenia podľa receptu
Vajcia si rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov.
Z bielkov si vyšľaháme sneh, ku ktorému pridáme cukor a šľaháme, kým nám nezhustne do hustej peny. Do tej potom zašľahávame žĺtky, olej a nakoniec opatrne aj múku.
Vymastíme si formu a vysypeme múkou. Do nej vlejeme naše cesto. Predovšetkým pri korpusoch sa snažíme vlievať okolo okrajov, aby nám nevznikol uprostred kopček.
Keby sme robili cesto kakaové, tak kakao použijeme na úkor múky, čo znamená, keď 3 lyžice kakaa, tak o 2 lyžice múky menej. Vďaka tomu nebude naša bábovka taká tvrdá.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Výborné piškótové cesto
Výborné piškótové cesto je základom mnohých lahodných dezertov. Jeho príprava je jednoduchá a rýchla, čo ocení každý nadšenec do pečenia. Kombinácia vajec, cukru a múky vytvorí ľahkú a nadýchanú textúru, ideálnu pre torty, koláče alebo rolády. Vynikajúce piškóty môžu slúžiť aj ako základ pre tiramisu či ako príloha k ovocným dezertom. S trochou kreativity si môžete pripraviť aj varianty s rôznymi príchuťami, ako je kakao alebo vanilka. Tento recept si zamilujete pre jeho univerzálnosť a skvelú chuť.