Tradičné české buchty
![Tradičné české buchty](/i/sk/tradicne-ceske-buchty.jpg)
V mise s múkou si urobíme dôlček, v ktorom si pripravíme kvások z cukru, rozdrobeného droždia a teplého mlieka. Keď nám kvások vzišiel, pridáme žĺtky s rozpučeným maslom, cukor, soľ a citrónovú kôru. Z toho vypracujeme cesto, aby sa nám nelepilo na misku a dáme vykysnúť niekam do tepla.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
na potretie olej
náplň mlieko
cukor
1 ks tvaroh
cesto 2 ks žĺtok
1 balíček vanilkový cukor
120 g maslo
500 g polohrúbá múka
1/4 l mlieko
1 štipka soľ
citronová kôra
80 g cukor
30 g kvasnice
Postup varenia podľa receptu
Kým nám cesto kysne, si pripravíme náplň podľa chuti, v tomto prípade tvaroh s cukrom a trochou mlieka, ktoré spolu premiešame.
Buchty tvoríme z odtrhnutých kúskov cesta, ktoré plníme náplňou a na jednom konci zčíname dohromady. Takto ich kladieme tesne vedľa seba do ľahko vymasteného pekáča, aby buchty neboli príliš mastné. Keď je pekáč plný, buchty potrieme roztopeným maslom a vkladáme do predhriatej trúby na 180°C a pečieme 25-30 minút, dozlatista.
Keď sú buchty hotové, posypeme ich práškovým cukrom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Tradičné české buchty
Tradičné české buchty sú obľúbeným zákuskom, ktorý si získal srdcia mnohých ľudí. Tieto mäkké a nadýchané sladké pečivo sa často plnia rôznymi náplňami, ako sú mak, povidla, tvaroh alebo jablká. Buchty sa pečú v rúre a po vychladnutí sa často posypávajú práškovým cukrom. Sú ideálnym dezertom k popoludňajšej káve alebo ako sladká desiata. Príprava buchiet je spojená s tradíciou a rodinnými receptami, ktoré sa odovzdávajú z generácie na generáciu.