Vynikajúce rozpučené zemiaky
Olúpeme si zemiaky a dáme variť. Kým sa varia, olúpeme si cibuľku, nasekáme nadrobno a na oleji dozlatista osmažíme. Pridáme nakrájané šampiňóny, nadrobno nakrájanú údenú slaninu a nasekanú jarbú cibuľku. Takto chvíľu posmažíme, potom pridáme trošku vody. Osolíme, okoreníme a necháme prikryté dusiť, kým šampiňóny nezmäknú. Potom ich necháme odkryté odpariť.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 ks väčšia cibuľa
500 g zemiaky
100 g údené
250 g šampiňóny
3 lyžice maslo
petžlen alebo pažítka
1 - 2 ks jarná cibuľa
1 dl mlieko
soľ
mletý čierny korenie
Postup varenia podľa receptu
Keď sú zemiaky mäkké, tak scedíme a rozpučíme. Pridáme osmaženú zmes, prilijeme teplé mlieko. Prikryjeme pokrievkou, chytíme a chvíľu hrniec trasieme, aby sa všetko dobre premiešalo. Takto trasieme tak dlho, kým nie je konzistencia podľa našich predstáv.
Šťouchané zemiaky sú výborné ako hlavný pokrm alebo príloha. Podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou a pažítkou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vynikajúce rozpučené zemiaky
Vynikajúce šťouchané zemiaky sú lahodným jedlom, ktoré si obľúbi celá rodina. Suroviny sú jednoduché – zemiaky, maslo, smotana a soľ. Príprava je jednoduchá: zemiaky uvaríme do mäkka, následne ich rozšťucháme a zmiešame s maslom a smotanou. Tento nadýchaný príloha sa skvele hodí k rôznym mäsovým pokrmom, ale aj ako samostatné jedlo, napríklad so zeleninou alebo volským okom. Vynikajúce šťouchané zemiaky sú nielen chutné, ale aj sýte, čo z nich robí ideálnu voľbu pre každú príležitosť.